Robert Šola/Drago Sopta/Cropix
LUKA SMIRUJE NACIJU

'O porazu uopće ne želim razgovarati. Nismo bahati, nego bolji od Grčke'

Idemo u Grčku puni samopouzdanja i pozitivnih očekivanja. Kroz priče između nas vidim da nitko niti ne pomišlja na eventualan poraz u Ateni, kaže Luka Modrić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. listopad 2011. 00:24

Rijetki su igrači koji čine razliku, Hrvatska to sasvim sigurno očekuje od Luke Modrića. Veznjak u čiji su genetski kod podjednako upisane odgovornost i imaginacija, i koji već neko vrijeme drži ulogu “Bobana dvijetisućitih”, u Ateni će imati zahtjevnu zadaću. Modelirati taktički kompliciranu utakmicu sa “zaguljenim” suparnikom.

- Čeka nas teška utakmica, igrali smo s njima, znamo što možemo očekivati. Obično su defenzivno orijentirani, ali možda će malo promijeniti pristup, s obzirom da su pod imperativom osvajanja tri boda. Ako bi se otvorili, to bi bilo dobro, dobili bismo više prostora da im naudimo našim kvalitetama, “oružjem” koje posjedujemo. Vjerujem u ovu momčad, dovoljno smo iskusni, moramo ići na pobjedu da sve riješimo već u petak - kazao je as iz Tottenhama.

Modrićev pogodak Izraelu pokrenuo je preokret u dotad mučnoj atmosferi Maksimira, prije mjesec dana. Njegov gotovo jednako atraktivan mat Liverpoolu digao je na noge White Hart Lane.

Luka je sve više ono što mu se praktično jedino predbacivalo - strijelac. I to mu godi, itekako...

- Ti su mi golovi podignuli samopouzdanje, pogotovo je protiv Izraela došao u najboljem mogućem trenutku, nakon dva mjeseca dubioznog razdoblje u ljetnom prijelaznom roku - rekao je Luka.

- Grcima je prednost što igraju doma, nije to posve zanemarivo. Premda nitko od nas nije siguran na koji će naćin ući u susret. Bitno je da budemo maksimalno koncentrirani, u tom slučaju sve bi trebalo završiti u najboljem mogućem redu.

Nogomet je nepredvidljiv, gol može pasti na milijun načina, ali bude li utakmica u granicama predviđanja, prijeti opasnost da se u završnicu dođe s neodlučenim rezultatom, primjerice 0:0. U takvoj situaciji domaćin će biti prisiljen krenuti na sve ili ništa.

Bojite li se tog scenarija, jer Hrvatska je znala primati golove u posljednjim minutama, čak i sekundama.

- Uvijek pokušavamo nametnuti svoj stil i igru, nastojat ćemo to i u Ateni. Mi se ne znamo braniti cijelu utakmicu, da bismo čučali u defenzivi. A što će biti na kraju? Mislim da neće doći do toga da se moramo panično braniti, da nas stisnu, da nasumce nabijamo loptu. Ponavljam, vjerujem u ovu momčad i u naš trijumf.

Ne uklapa se u kontekst optimističnih najava, ali moramo pitati: kako ćete doživjeti ako izgubimo?

- Neću o tome uopće razgovarati. Idemo tamo puni samopouzdanja i pozitivnih očekivanja. Kroz priče između nas vidim da nitko niti ne pomišlja na takav scenarij. Bolji smo od Grčke, ne treba se previše bahatiti u izjavama, nego jednostavno na terenu to pokazati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:26