Duje Klarić / Cropix
MALEŠ NAJAVIO REZOVE

'Obećajem da ćemo se boriti za naslov, ali za to će mi trebati svježa krv na terenu...'

'Ja sam trener koji uživa u radu i koji izuzetno drži do discipline i hijerarhije. U budućnosti će biti uspona i padova, ali nadam se da ćemo uspjeti napraviti priželjkivani iskorak'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. svibanj 2011. 13:33

Vrlo sam sretan i zadovoljan što sam ovdje i što sam s upravom uspio postići dogovor i potpisati ugovor. Hajduk je klub bogate tradicije, velika mi je čast što sam ga dobio priliku voditi. Ja sam trener koji uživa u radu i koji izuzetno drži do discipline i hijerarhije. U budućnosti će biti uspona i padova, ali nadam se da ćemo uspjeti napraviti priželjkivani iskorak - kazao je novi trener Hajduka Krassimir Balakov, prilikom predstavljanja pred brojnim novinarima:

- Neću širiti euforiju i obećavati trofeje, ali obećajem da ćemo se boriti za prvo mjesto u prvenstvu. Za to će nam trebati i svježa krv na terenu, ali o tome ću jasniju sliku imati nakon odrađenih priprema s ekipom.

Upitan vidi li u svojoj viziji Josipa Šimunića, na čijem dovođenju na Poljud radi nova Uprava Hajduka.

- Svaki igrač takvog kalibra je dobrodošao - bio je jasan Balakov.

Predsjednik Hrvoje Maleš je nadodao:

- Drago mi je da je u press-salonu atmosfera puno bolja nego prije mjesec dana kad se predstavljala nova uprava. Vidim i poneki osmjeh i to mi daje jednu satisfakciju jer smo na dobrom putu, dajemo sve od sebe, gradimo Hajduk od temelja i zaista sam sretan što danas mogu predstaviti novog trenera za kojeg se nadam da će nas povesti u novu sretniju budućnost.

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš tvrdi da neće odustati od proklamiranog kursa rezanja troškova, kresanja ugovora. Dapače, rezolutno je izjavio:

- Tko ne bude pristao na smanjenje ugovora, neće ići na pripreme!

Izjava je možda malo istrgnuta iz konteksta, ali to je to. Maleš je spreman uraditi isto što je učinio i Joško Svaguša prije godinu i pol kada na pripreme u Marbellu nisu išli Šerić, Vejić, M. Buljat i Jertec.

- Kresanje ugovora neće izostati, premda se čini kako dovođenje stranog trenera iz Bugarske Krasimira Balakova (računa se na godišnju gažu od cca 240.000 eura, dvadeset tisuća eura mjesečno), plus formiranje njegova sasvim novog stručnog stožera, uz otvoreni pokušaj angažiranja reprezentativnog stopera 33-godišnjeg Josipa Šimunića (zar bi došao ispod 300-400 tisuća eura godišnje?!) nije u skladu s obznanom o redukciji plaća i isplata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:11