Drago Sopta / Cropix
VELIKI PLANOVI

Obnova će se nastaviti: Na Maksimiru žele staviti krov i napraviti kliniku za igrače

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. kolovoz 2011. 18:25

Premda se u Maksimiru i dalje svakodnevno čuju bageri i bušilice, oni pravi, 'grubi’ radovi odavno su stali. Nakon premijere 'novog stadiona’ protiv Neftčija i prolazne ocjene Uefine inspekcije, gungula je utihnula, radi se tek na sitnim popravcima. Ipak, u Dinamu uvjeravaju da to nije sve, da će uskoro radovi na stadionu krenuti ponovno jačim tempom.

Prvi bi zahvat trebao biti reflektor između sjeverne i zapadne tribine, koji je neki arhitekstonski antitalent jednom davno stavio na zavoj atletske staze. Ne samo da bi, da se ovdje doista održavaju atletske utrke, smetao trkačima, nego je i prst u oko ušminkanom Maksimiru. U onaj stari, 'neobrijani’ možda se i dobro uklapao. Taj će reflektor uskoro nestati, a teren će se iz toga kuta osvjetljavati sa zgrade između dviju tribina. Taj bismo detalj mogli vidjeti možda već početkom rujna. U planu je i ukopavanje klupa za pričuve, kao na mnogim poznatim svjetskim stadionima, bila bi to još jedna vizualna poslastica.

Znamo i da u Dinamu sanjaju o krovu, u euforiji poslije Neftčija i nakon dobrih kritika za obavljene radove došli su na ideju da pokrenu izgradnju krova iznad zapadne i sjeverne tribine. Međutim, ambicija je naglo splasnula. Iako bi te dvije tribine svojom statikom mogle izdržati krov, ti bi radovi bili izuzetno skupi i Dinamo ih ne bi mogao sam izvesti, bez pomoći Grada. I ne samo financijski, naime, gradnja krova tretirala bi se obnovom Maksimira, a to već potpada pod ingerenciju gradske Skupštine i svih onih bezdušnika, koji već godinama odgađaju konačno rješenje.

No, ono što bismo uskoro mogli vidjeti u Maksimiru jest - klinika! Na dijelu parkinga kod zapadne tribine i prema današnjem restoranu Viva - koji bi, usput, također trebao uskoro dobiti novo lice i postati klupski - Dinamo planira izgraditi pravu pravcatu bolnicu. S operacijskim salama, dijagnostikom i aparaturom, fitness centrom, bazenom... Nalazile bi se tu i hotelske sobe, kako za one na oporavku, tako i za Dinamove nogometaše, koji uoči utakmice ne bi trebali odlaziti u karantenu negdje drugdje, već bi sve imali na stadionu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:15