Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
NEKA DRUGA VREMENA

OBOŽAVALI SU GA DALIĆ I BILIĆ, NJEGOV JE TRANSFER SAČUVAO RIJEKU OD GAŠENJA! Kako je Hajduk spasio ljute suparnike?

Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 07. ožujak 2020. 12:54

Zlatko Dalić ga je obožavao kada je bio trener Rijeke. Anasu Sharbiniju, najboljem igraču omladinskog turnira “Nereo Rocco” u Furlaniji, dao je ugovor i - kapetansku vrpcu! Štitio ga je Dalić i u vremenima kada je bio pomoćnik Draženu Ladiću u mladoj reprezentaciji Hrvatske. Vraćao ga kada je bježao s priprema...

Era mršavih krava

Dalić je otišao s Kantride nakon godinu dana. Anas Sharbini te je sezone nacrtao pobjedu nad Hajdukom (4:0). Odradio je još jednu godinu. Grobnički je dijamant bio u izlogu. Dinamo, Salzburg... Ipak, Hajduk!

Anas i brat Ahmad, jedan od najboljih strijelaca svih vremena, preselili su na Poljud. Bilo je to razdoblje mršavih krava na Kantridi. Predsjednik je bio Ivan Vanja Frančišković, ali su operaciju “Sharbini” vodili dopredsjednici Luciano Sušanj i Žarko Tomljanović...

Hajduk je spasio Rijeku od bankrota. Prvoligaš s Kantride grcao je u dugovima, svi su bili digli ruke, razbježali se. Splićani su za Anasa platili dva milijuna eura, u paketu kupili i brata Ahmada za ukupno 2.900.000 eura plus PDV! Da ne bi Hajduka i grobničke braće, Rijeka bi stavila ključ u bravu.

Više od 150 nastupa za Rijeku u dva navrata, 44 gola... Anasov opijajući driblig, desna vanjska s plišane kopačke. Poeta loptački. I poput svih umjetnika - neukrotiv. Nakon što je na Rujevici srušio šampionski Dinamo, golom u posljednjoj minuti, nije putovao na sljedeću utakmicu u Osijek. Jer, nije želio biti rezerva... Tu počinje “ljubav” Matjaža Keka i Anasa Sharbinija. Nije išao na pripreme u Dubai (2016.), krenule su posudbe (Osmanlispor), odakle nije mogao kući preko vikenda kao što je to bio slučaj dok je bio u Splitu... Za Rijeku ga je nakon toga vezao samo ugovor. Trenirao je sam. Tjerali su ga u Saudijsku Arabiju i Tursku, igrao je za Hajduk, ali bio sretan samo na - Grobniku.

Tužna priča jednog loptačkog genijalca. Došao je i do reprezentacije kod Nike Kovača. U Londonu je zabio gol Argentini u prijateljskom ogledu. Gurnuo loptu kroz noge - Messiju! Obožavao ga je i Slaven Bilić.

Po povratku na Kantridu osvojio je Kup i Superkup (2014.). Pamtit će ga i Igor Tudor. Zabio mu je dva gola u pobjedi 4:1 na riječkom travnjaku (6.travnja 2014.), a još dva postigao je Krstanović, oba s bijele točke... Pa još jedan u sljedećoj riječkom utakmici kada je Kramarić utrpao tri komada (4:1).

Riječki džoker

Hajduk je kupivši Anasa i brata Ahmada spasio Rijeku! Bila su to vremena kada su Splićani za Riječane bili - drugi planet. Sada su druga vremena. Od 2012. godine i dolaska Damira Miškovića. Anas je u dva razdoblja bio Rijekin džoker u jadranskim derbijima.

Igor Tudor stiže prvi put na Rujevicu. Deseti je to ogled na novom stadionu, pobjedu je dosad izborio samo - Kopić protiv Keka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 11:49