Foto: Ante Cizmic / CROPIX
U LOVU NA ŠPICU

OBRANA JE KOMPLETNA, ALI IGOR TUDOR I NAVIJAČI JOŠ UVIJEK ČEKAJU DOLAZAK NAPADAČA Još od odlaska Francka Ohandze trenerima se daju samo obećanja

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 13. veljača 2020. 17:27

Kao što je najavljeno, Kristijan Dimitrov, 22-godišnji bugarski reprezentativac (šest utakmica za A-momčad), potpisao je za Hajduk i to ugovor do ljeta 2023.

Dimitrov je još jedan stoper u igračkom kadru Hajduka, prije njega je na Poljud stigao Nihad Mujakić, Sarajlija iz belgijskog Kortrijka. Kad se govori o kvaliteti tih pridošlica onda se čuje da su to “prava pojačanja za Hajduk”, premda se ne bi trebalo zalijetati već ih ocijeniti kao prinove što oni i jesu.

A hoće li se prometnuti u pojačanja, tek će se vidjeti. Uglavnom, radi se o dva korpulentna, snažna mladića, navodno izvanrednih obrambenih odlika (posebno glede igre glavom, to jest skoka), ali ipak se može “prokužiti” da im tehnička strana nije najjača.

Važno je da je trener Igor Tudor zadovoljan, još je bitnije da iskazuje strpljenje, jer on, kao i brojni navijači, ipak željno iščekuje čarobni hokus-pokus stručnog tandema Mario Stanić - Ivan Kepčija glede dovođenja jednog napadača, kako se to voli kazati, pravog špica. Sportski direktor Kepčija je na početku prijelaznog roka objavio kako se Hajduku dnevno od raznih posrednika nudi šezdesetak igrača, ali “mi se ne želimo žuriti”.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

I kako je najavio, tek poslije prvog veljače Hajduk bi trebao dobiti priliku da pronađe i angažira centarfora. Hoće li se to i dogoditi teško je pitanje, ali u slučaju da izostane angažman napadača to će biti novo razočaranje. Zamislite, još od vremena odlaska Francka Ohandze trenerima - tada Željku Kopiću pa onda redom drugima - sportski direktori daju obećanja, koja rezultiraju onim dodatkom o “ludom radovanju”.

Inače, otkako se na Poljud vratio Igor Tudor za trenera, odnosno otkako su šefovi struke Stanić i Kepčija, zaredale su posudbe mladih igrača. Tako su osim Darija Špikića, koji je prodan Gorici (navodno za 200.000 eura plus 20 posto od budućeg transfera) s Poljuda otišli Šego (Slaven Belupo, još ranije prošlog ljeta i Mikulić), Ivan Delić u Istru 1961, te Tonio Teklić u Varaždin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:25