Tomislav Stipić u Koprivnici je radio i kao konobar...
 NIKOLA WOLF/PODRAVSKI.HR
HIT TRENER HNL-a

‘Od jutra do mraka govorim igračima: Ja vas volim, vi ste privilegirani na ovoj zemaljskoj kugli...‘

Možda svojim proslavama golova nije baš oduševio domaćine, ali osvaja bodove...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2020. 18:55

Iznimno važno bilo je za Slaven Belupo gostovanje u Varaždinu. Razloga je bilo više. Trebalo je potvrditi uvjerljivu pobjedu protiv Istre 1961 u prošlom kolu, trebalo je napraviti iskorak prema gornjem domu HNL-a, a Tomislav Stipić žarko je želio ostvariti i prvu pobjedu u sjevernom derbiju s Varaždincima.

Sve je to učinjeno, možda nije išlo glatko, ali rijetko kad je u derbijima lagano i po planu. Ispunjeni su zadaci Stipića učinili radosnim, a njegove osebujne proslave (pogotka i pobjede) nisu baš najbolje sjele dijelu domaćih promatrača. To je već stvar osobnog ukusa. Što bi sve tek ljudi mogli reći za, primjerice, Mourinha...

Ono što je za navijače Slavena Belupa najvažnije jest da je Stipić još jednom potvrdio da je bio pravi izbor za trenera, da drži svlačionicu pod kontrolom, te da polako ali sigurno napreduje. Rezultati su ti koji su uvijek najvažniji, a on je u posljednja dva kola uzeo šest bodova te na ljestvici zauzeo peto mjesto preskočivši Hajduk.

- Mislim da će se svi složiti da je naša pobjeda bila zaslužena. Taktički smo jako dobro odradili utakmicu, komplimenti mojim momcima. Isto tako, komplimenti i Varaždinu na borbi, kad su postigli gol malo se i publika probudila. Međutim, da smo otišli na 3:0, mislim da bismo onda totalno rasli -. rekao je Stipić.

Iako Samir Toplak tvrdi kako Slaven nije odigrao “ništa posebno”, ipak su određene taktičke promjene vjerojatno malo zbunile njegove igrače. Nije se očekivalo Krstanovića usamljenog u špici, Knölla na desnom krilu, Bačelića Grgića na “desetki” itd.

- Pripremili smo se za ovu utakmicu. U nogometu odlučuju male promjene, mali detalji, i mi smo im se posvetili tijekom tjedna. I sad nitko sretniji od nas...

Ipak, nema previše vremena za uživanje u ostvarenom, kamoli za opuštanje. Već u srijedu u Koprivnicu dolazi Lokomotiva na odgođenu prvenstvenu utakmicu, u subotu bi pak trebao stići Osijek. Kako zadržati visok ritam i ovako raspoloženu momčad?

- Tako da im od jutra do mraka “trubite” da su dobri, da ih volite, da ste ponosni na njih. Da rade dobro, da su taktički disciplinirani. Da žive ono što im je Bog dao. Puno igrača žele biti nogometaši, sanjaju o tome. Ne treba im puno govoriti, samo ih uvjeriti da su privilegirani na ovoj zemaljskoj kugli.

Toliko od Stipića. Voljeli ga ili ne, mora se priznati da je čovjek donio osvježenje u HNL i da u Slavenu Belupu radi odličan posao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:07