DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘BOLJI SAM NEGO PRIJE‘

Od otpisanog do heroja Maksimira!? ‘Ne znam zašto mi Bjelica nije vjerovao! Novac? Ne želim o tome‘

Još nedavno bio je najbolji igrač HNL-a, a nakon višemilijunskog transfera stvari su krenule nizbrdo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. veljača 2021. 22:31

Beli je opet u sedlu! Iyayi Atiemwen je u posljednje dvije utakmice za Dinamo zabio dva pogotka, protiv Šibenika i Lokomotive. Protiv kluba iz Krešimirovog grada nije pomoglo Modrima, protiv Lokosa jest.

Njegova maksimirska priča je čudnovata. Momak kojega je Dinamo doveo iz Gorice prije dvije godine i koji je trebao biti veliko pojačanje, koji je plaćen čak 2,5 milijuna eura, u plavom domu se jednostavno - izgubio. Modri su od njega dobili malo, gotovo ništa. Kad je siječnju 2019. godine došao u Dinamo, bio je najbolji igrač jesenskog dijela HNL-a. Svi su mislili da će u Dinamu napraviti dodatan iskorak i da će se nametnuti treneru Nenadu Bjelici, ali...

U svojoj prvoj sezoni u plavom dresu nastupio je u 11 utakmica u HNL-u, a u Europi je igrao 15 minuta protiv Viktorije iz Plzena, te je dobio priiliku u produžetku protiv Benfice. Bio je u sjajnoj šansi u Lisabonu, sam pred golom, ali je promašio. Tko zna, da je zabio, možda bi mu karijera krenula nešto bolje.

U sezoni 2019./20. opet je u HNL-u nastupio 11 puta, u Europi je dva puta dobio priliku protiv Rosenborga, jednom šest minuta, drugi put devet, te sedam minuta protiv momčadi Pepa Guardiole. Ove sezone je u HNL-u igrao na samo šest utakmica, a samo je jednu, onu protiv Šibenika, krenuo od prve minute. I kad je zabio, Mamić ga je izvadio na poluvremenu!? U Europi je, pak, ušao u 74. minuti protiv Wolfsbergera i postigao pobjednosni pogodak. Nastupio je i dvanaest minuta u sudaru s CSKA.
Sve skupa skromno, jako skromno...

Atiemwen nije od pričljivih ljudi, odgovara kratko, obično s jednom rečenicom, ponekad s dvije ili tri. Sugeriraju li pogoci Šibeniku i Lokomotivi da se vraćate u formu koja vas je iz Gorice dovela u Dinamo prije dvije godine?

- Sretan sam zbog pogodaka koje sam zabio. Da, vjerujem da se vraćam u formu zbog koje sam doveden u Dinamo.

Kako biste ocijenili svoj boravak u Dinamu u ove dvije godine? Nama se čini da je bilo slabije od očekivanog. Došli ste u siječnju 2019. kao najbolji igrač jesenskog dijela HNL-a, a onda je zapelo u Maksimiru. Zašto? Je li vas promijenio veći novac koji zarađujete u Dinamu?

- Ove dvije godine bile su teške za mene. Imao sam podosta teških situacija. Međutim, to sada zaboravljam, ne želim o tome više razmišljati. Vjerujem da su teška vremena iza mene, te da sad kreću ona bolja u kojima ću pokazati kakav sam zapravo igrač i da mi je mjesto u Dinamu. Je li me promijenio novac? Ne želim o novcu.

Bivši trener Bjelica nije vjerovao u vas...

- Ne znam zašto bivši trener nije vjerovao u mene. Važno je da sadašnji trener Mamić vjeruje u mene, a to znači da ću pružiti više nego do sada.

Mislite li da je sve krenulo naopako kad ste promašili onu veliku šansu s Benficom?

- Ne znam kako bih odgovorio... Nekad zabiješ, nekad ne, tako je to.

Dok ste bili debelo u drugom planu, jeste li razmišljali o odlasku iz Dinama?

- Ne! Znam da ću se ovdje dokazati.

I sad još uvijek niste dio udarnih jedanaest. Mislite li da ćete to ubrzo postati?

- Da, vjerujem u to, držim da ću se nametnuti treneru i zauzeti svoju poziciju u prvoj momčadi.

Jeste li bolji igrač sad ili prije dvije godine kad ste došli iz Gorice?

- Sad sam mnogo bolji igrač!

Plašite li se Osijeka u trci za naslov prvaka?

- Ne! Mi smo bolja momčad.

Uskoro slijedi utakmica s Krasnodarom, može li Dinamo preskočiti Ruse?

- Naravno. Imamo znanja i snage za to.

Očekujte li minutažu protiv Krasnodara, možda biste mogli opet odlučiti utakmicu kao protiv Wolfsbergera?

- Bio bih oduševljen kad bih dobio priliku. A na drugi dio pitanja vam ne mogu odgovoriti, tko bi to mogao znati - zaključio je Atiemwen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:22