Dunajska Streda FC
NOVO IME NA LISTI

Od Slavonije, preko Arsenalovog kampa do Hrvatske: ‘Nitko mi se nikad nije javio i onda - eto poziva!‘

Mlada reprezentacija nalazi se u Edinburghu, a s njom je i jedan novi igrač, napadač Dunajske Strede
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. studeni 2020. 13:16

Mlada hrvatska nogometna U-21 reprezentacija u srijedu je otputovala za Edinburgh, na vjerojatno odlučni ogled s vršnjacima Škotske (četvrtak, 16.00), sudar koji nas može na korak približiti završnici predstiojećeg Europskog prvenstva. Čak bismo rekli i odvesti na prvenstvo, jer vjerujemo da će, ukoliko pobijedimo Škotsku, u zadnjem kolu pasti i Litva na pulskom stadionu Aldo Drosina.

S 13 godina u Arsenal

U zrakoplovu je s Bišćanovim momcima bilo i jedno novo ime. To je Marko Divković (21), napadač Dunajske Strede, mladić koji ove sezone briljira u Fortuna ligi, postigao je sedam pogodaka i zabilježio pet asistencija! U kvalifikacijama za Europsku ligu zabio je dva pogtoka. Vjerojatno mnogi nikada nisu čuli za tog centarfora, ali, eto, po prvi put je dobio pozivnicu za mladu vrstu aktualnog izbornika Igora Bišćana.

Njegova priča je zaista zanimljiva. Momak je Slavonac, rođen je u Donjem Novom Selu, malom selu kraj Vinkovaca, a nogomet je kao klinac počeo igrati u Otoku, klubu iz istoimenog grada u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tu starta njegov zanimljiv nogometni put koji ga je eto na koncu doveo s U-21 reprezentacije.
- Imao sam 13 godina, kad sam iz Otoka otišao u kamp Arsenala u Grčkoj! Kako sam dospio do Arsenalovog kampa? Pa na preporuku trenera Ivice Vidovića. U to vrijeme je u Virovitici održan neki kamp Arsenala, tamo sam bio nekoliko puta, te sam zadovoljio skaute londonskog kluba. Tako sam se onda četiri godine preselio u Grčku, gdje stalno egzistira kamp Arsenala - kaže nam na startu Divković.

Zanimljiva priča

Priča nam da je iz Grčke putovao na Otok. Ne onaj svoj u kojem je počeo, već u - London.
- Znao sam putovati u London i trenirati, te igrati utakmice s momčadi Arsenala U-19, a čak i s momčadi U-21. Kad je prošlo četiri godine koje sam proveo u kampu Arsenala u Grčkoj, kad sam napunio 17 godina, potpisao sam za Dunajsku Stredu, otišao sam u Slovačku. Kako nikad nisam zaigrao za Cibaliju? Taman kad sam iz Otoka trebao otići u Cibaliju, stigao je poziv za kamp Arsenala. Eto, to vam je ukratko moja priča...
Ima ona i nastavak...
- Kad sam dobio poziv za mladu reprezentaciju, zaista sam bio jako iznenađen! Ugodno iznenađen. Naime, uopće nisam znao da me netko iz Hrvatske prati. Nitko mi se nikad nije javio, nitko mi ništa nije rekao. I onda, eto poziva! Možete misliti kako sam se osjećao, osim iznenađenja obuzela me i ogromna sreća. Da, jako dobro sam krenuo ove sezone, u 12 utakmica u prvenstvu i u kvalifikacijama za Europsku ligu ukupno sam zabio devet pogodaka, počelo se malo više pričati o meni, tako da sam očito zamijećen, pa sam dobio pozivnicu.

Momci su super

Veli da mu se jako sviđa među društvom u mladoj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.
- Sve je dobro, momci su super, odlično su me prihvatili kao novog. Upoznali smo se, baš je sve O.K.
Na pitanje očekuje li koju minutu u sudaru s Škotima ili s Litvom kaže:
- Vidjet ćemo, nadam se.... Znam koliko nam znači ova utakmica s Škotskom, optimist sam, idemo po pobjedu - zaključio je Marko Divković, novo lice u generaciji koja napada Europsko prvenstvo koje će se igrati 2021. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:10