TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
POTPISAO ISKUSNI STOPER

Odbio je Partizan i vratio se u Osijek! Bjelica doveo igrača koji se u Gradskom vrtu borio za ostanak

Za konkurenciju unutar sastava Splićanin će se boriti s hrvatskim i mladim BiH-reprezentativcem.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. lipanj 2021. 14:46

Nenad Bjelica zaključio je potragu za stoperom i to s povratnikom u Gradski vrt. Za Osijek je do ljeta 2024. potpisao 28-godišnji Splićanin Slavko Bralić. Dvije sezone, između ljeta 2013. i 2015. godine, Bralić je već nosio dres Bijelo-plavih i to u najteže vrijeme u klupskoj povijesti kada je bilo pitanje hoće li klub uopće i opstati. Od tada je igrao za Široki Brijeg (osvojio BiH kup), potom azerbejdžanski Neftči, grčku Larisu, a posljednjih sezonu i pol bio je jedan od najboljih i najstandardnijih nogometaša Vojvodine, s kojom je prije dvije sezone osvojio Kup Srbije. Nakon što mu je nedavno istekao ugovor s novosadskim klubom, Bralić je na stolu imao nekoliko ponuda, nudili su suradnju beogradski Partizan i nekoliko klubova iz Turske, no on se odlučio na povratak svojoj drugoj kući, u kojoj ga čeka žestoka borba za svaku minutu.

Konkurencija za mjesto u momčadi bit će mu kapetan Mile Škorić, odlični Jehven Čeberko koji je potencijalni ukrajinski reprezentativac, potom sve bolji Danijel Lončar, te mladi Adrian Leon Barišić, koji je označen kao “projekt kluba”.

- Pratio sam što se događa, bilo mi je jako drago što je sve bolji i sve konkurentniji u HNL-u i mogu samo biti ispunjen ponosom što sam dio takvog Osijeka. Promijenilo se i dosta igrača, mislim da sam iz aktualnog kadra samo s kapetanom Milom Škorićem dijelio svlačionicu, ali u ovom gradu imam mnoge prijatelje i siguran sam da neću imati problema s uklapanjem u momčad. Potrudit ću se da opravdam povjerenje Nenada Bjelice i na taj način mu zahvalim što me doveo, a u svakom trenutku, na treninzima i na utakmicama, ću se truditi da pomognem Osijeku da bude što bolji i da ostvari svoje ciljeve... Sada sam u najboljim godinama i dat ću sve od sebe da to i pokažem na travnjaku. Znam kakav je Osijek danas klub, a ja ću pružiti maksimum da doprinesem njegovom rastu. - kazao je povratnik u Gradski vrt.

Iako je iz Gradskog vrta otišao s brojem pet na leđima, za novu sezonu je uzeo broj 28.

- Petica je zauzeta, ali sam se sjetio da sam na prvoj utakmici koju sam igrao za Osijek nosio broj 28, pa sam se time vodio. Nadam se da će biti sretan - kazao je Bralić.

image
BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix

Desna ruka Nenada Bjelice u poslovima oko transfera Ivica Kulešević zadovoljan je zgotovljenim poslom,

- Bio sam mu trener u svom prvom mandatu. Radujem se njegovom povratku, znam da je imao dosta ponuda iz klubova iz cijele Europe, a ja čvrsto vjerujem da će i za klub i za njega biti dobra odluka što je došao u Gradski vrt. Tražili smo dugo igrača koji će ojačati našu zadnju liniju, a uvjereni smo da će svojim igračkim kvalitetama, ali i svojim karakterom, donijeti ono što tražimo - rekao je Kulešević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:50