VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
Rijedak slučaj

Ode li, Tudora bi sedam mjeseci na Poljudu moglo stajati malo bogatstvo! Otkrivamo financijsku pozadinu

Papir tako kaže, a jasno je da se Tudor i Hajduk mogu dogovoriti i oko manje odštete
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. kolovoz 2020. 07:50

Što stoji u financijskoj pozadini priče oko odlaska Tudora u Juventus? Priča je iznimno zanimljiva. Naime, Tudor je prilikom sklapanja dvoipolgodišnjeg ugovora s Hajdukom pružio klubu šansu da se obje strane dobro zaštite. Osim što je Hajduk dužan platiti ostatak ugovora ako treneru ispiše otkaz, isto mora uraditi i trener ako potpiše otkaz klubu.

U tom grmu leži zec, rekli bi lovci. Tako smo došli do svote od 550.000 eura (s PDV-om), koju bi Tudor trebao platiti Hajduku odluči li se otići u Juventus. Da ne brkamo lonce, isključivo Tudor, a ne Juventus.

Jasno je da Tudor može zatražiti od Juventusa da plati njegovu odštetu prema Hajduku, ali kako piše TuttoMercato, ne pada Agnelliju napamet da plaća odštetu za pomoćnog trenera. Istrošio se Juve proteklih sezona na Allegrija i Contea, treba platiti otpremninu i smijenjenom Sarriju, ima troškova za trenere i više nego li se mislilo da će biti. U taj troškovnik dakako ne ulazi odšteta za asistenta glavnom treneru, pa bi Tudor trebao spomenutu svotu platiti iz svog džepa.

Jasno, može se Tudor s Hajdukom i nagoditi za manju svotu, tim više što je na Poljud došao u trenutku kada je imao sigurnih 300.000 eura do kraja ugovora s Udineseom. Ali, odrekao se šest mjeseci ugovora u Udinama da bi od siječnja ove godine preuzeo Hajduk.

U proteklih sedam mjeseci dobio je od Hajduka tri pune i četiri “korona plaće” koje su smanjene za 60 %. Ukupno se kalkulira sa 84.000 eura koliko je zaradio u sedam mjeseci na Poljudu. Dakle, odrekao se 300.000 u Udinama da bi zaradio 84.000 na Poljudu. Što donosi minus od 216.000 eura. Pa kada tome dodate 550.000 eura koje bi trebao isplatiti Hajduku na ime odštete, Tudora bi tih sedam mjeseci rada na Poljudu koštalo 766.000 eura.

Ili u kunama 5,7 milijuna kuna minusa za sedam mjeseci u Hajduku. Što je doista rijedak slučaj u svijetu nogometa. Papir tako kaže, a jasno je da se Tudor i Hajduk mogu dogovoriti i oko manje odštete. Nismo zaboravili ni stavku “prihodi u Juventusu”, koji idu uz mjesto pomoćnog trenera, ali ne treba u kalkulacijama gledati puno u budućnost. No, brojke koje su se stvarno dogodile dovoljne se da svakoga “glava zaboli”...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:35