Ivo Ravlić/CROPIX
SLOBODAN ULAZ

Odgođen sastanak MUP-a i HNS-a, za vikend otvorena vrata gostujućim navijačima!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. travanj 2012. 15:54

Kada se počelo govoriti o mogućnosti zabrane posjete utakmica gostujućim navijačima, aktiviranjem famoznog članka 2. Akcijskog plana predsjednik Udruge navijača Dinama Danijel Hrnjak nam ne napomenuo da će BBB sve gostujuće navijačke skupine pozvati na Maksimir kako bi zajedno gledali utakmice.

Odluka je donesena, zanimalo nas je kakav je stav Torcide po pitanju ugošćavanju navijačkih skupina. Bi li torcida "dijelila" svoju tribinu na sjeveru i bili otišla na gostovanje kao gost.

- Naravno da ćemo ugoostiti sve gostujuće navijače koji budu željeli doći gledati utakmicu. Dobrodošli su na sjever. Ovdje se sada ne radi uopće ne radi o pojedinim skupinama, ova odluke je napad na sve navijačke skupine, jedine ljude koji zaista su stalno na svaoj utakmici. Ova odluka ne razdvaja navijače, ovakva odluka nas samo može ujediniti- kaže nam Stipe Lekić tajnik Torcide.

Jasno je da zabrana posjete navijačkim skupinama na gostujućim dvobojima drakonska kazna koja će svakako izazvati mnoge polemike.

- Točno tako, znači li ova zabrana da recimo ja sam ne mogu otići pogledati utakmicu u Zaprešiću jer sam iz Splita. Možda netko poželi sa suprugom i djecom otići na utakmicu u Osijek, ali nije iz od tamo i zabrani mu se ući na tribinu. To je potpuni kaos, ma to se kosi i sa Ustavom, riječ je zabrani ili ograničavanju kretanja. Gdje mi to živim, na što misle ljudi koji su donijeli takvu odluku - kaže Lekić.

Najavljeni današnji sastanak čelnika HNS-a i policije je odgođen za ponedjeljak.

Obavještavamo vas kako je planirani sastanak predstavnika HNS-a i Ravnateljstva policije, zbog novonastalih obveza Ravnateljstva policije, te ranije dogovorenog sutrašnjeg posjeta delegacije HNS-a Bad Tatzmannsdorfu, odgođen za ponedjeljak 23. travnja, s početkom u 15,00 sati, stoji u priopćenju HNS-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 15:26