SVLAČIONICA SLOŽNA

'Odigrali smo dobru partiju. Nije ovo mala stvar, pa tu je gubio i veliki Brazil!'

Ovo mi je najsretniji dan u životu. Igrati na ovom stadionu fantastičan je osjećaj, pogotovo kada prvi put igraš u prvoj postavi reprezentacije, kazao je Ivan Perišić
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 30. ožujak 2011. 11:28

Prvi se javio kapetan Darijo Srna. Zadovoljan iako vidljivo umoran.

- Nakon što smo potopljeni u Gruziji bilo je najvažnije ne izgubiti ovu utakmicu. Bila je to kvalitetna utakmica, s prilikama na obje strane, čak smo i mi imali priliku pobijediti. No, ključno je da smo dobro reagirali nakon poraza.

Srna je među ozlijeđenima, ali vjerojatno nije nešto ozbiljnije.

- Dosta smo se iscrpili u dvije zahtjevne utakmice, puno se i putovalo, sve to ostavi traga.

Niko Kranjčar bio je u boljem izdanju nego u Tbilisiju.

- Znali smo da ćemo dobro reagirati nakon poraza u Gruziji. Nama više odgovara jači protivnik, s takvima je više prostora za igru, kombinatoriku, zato smo igrali bolje.

Je li očekivao više od Francuske?

- Iskreno rečeno i nisam. Francuzi imaju sjajne pojedince, ali već duže vrijeme nisu jaki kao kolektiv.

Ognjen Vukojević vratio se u postavu dajući potrebnu dozu agresivnosti u srednjem redu, iako je Bilić istaknuo da Dujmović nije vraćen na klupu zbog igre, nego zato što je tako planirano i prije Tbilisija.

-Dobro smo odigrali. Nije mala stvar ostati neporažen protiv Francuza na ovom stadionu. Naime, na Stade de Franceu je izgubio i veliki Brazil! Šteta i za naše prilike, pogotovo u finišu prvog poluvremena.

Ivan Perišić bio je Bilićevo iznenađenje u našoj postavi.

- Ovo mi je najsretniji dan u životu. Igrati na ovom stadionu fantastičan je osjećaj, pogotovo kada prvi put igraš u prvoj postavi reprezentacije. Žao mi je za šansu koju sam sam izborio. Vidio sam da su Jelavić i Kranjčar u dobroj poziciji, ali nisam dodao jer sam se bojao da ću pogriješiti u dodavanju. Tada bi mi opet prigovarali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 16:26