FRANCK FIFE Afp
UDVARAČI ‘KUCAJU‘ NA VRATA

Odigrao je impresivan Euro, ali Bjelica ga ne namjerava prodati! Bivši dinamovac stiže do kraja tjedna?

Bijelo-plavi u subotu imaju zadnju pripremnu utakmicu, a paralelno se bave prijelaznim rokom
Piše: Darko RužićObjavljeno: 09. srpanj 2021. 18:39

Za protivnika u posljednjoj provjeri forme, popularnoj generalki, Osijekov je strateg Nenad Bjelica izabrao momčad srpskog prvoligaša iz Bačke Topole, a iako o tome sam ne govori, ovaj put će i rezultat za njegove Bijelo-plave biti važan. Generalka o stupnju njihove pripremljenosti, a i forme do koje su stigli, ipak će puno toga pokazati. Iako, još će ostati tjedan dana za doradu manjkavosti ako ih bude i uigravanje udarnog sastava koji Bjelica još nije imao mogućnost provjeriti na djelu, a neće ni u generalki, budući da su dva važna igrača iz njegovog kadra dobili produženi odmor. Radi se o kapetanu momčadi Mili Škoriću, koji je kao član Vatrenih bio s njima na Europskom prvenstvu, ali i mađarskom reprezentativcu Laszlu Kleinheisleru iz istog razloga, budući da je bio važan član reprezentacije svoje zemlje i još k tome za nastupe na Euru pobrao brojne komplimente. Svoj su odmor obojica i te kako zaslužila, a s obzirom na njihove kvalitete i iskustvo izvjesno je da će brzo uhvatiti korak i ritam sa suigračima i od početka novog prvenstva zauzeti svoja mjesta u udarnoj momčadi trenera Bjelice.

Inače, puno je već upita došlo u Gradski vrt o statusu Kleinheislera, navodno i poneka ponuda za transfer. Ali, uobičajena je to formulacija s kojom se barata i baratat će se sve dok neka konkretna ponuda ne bude spremna za razmatranje. A teško je vjerovati da će Osijek, koji želi Kleinheisleru ponuditi novi ugovor budući da mu sadašnji ističe u ljeto iduće godine, pristati na njegovu prodaju jer kao što je bio važan reprezentaciji Mađarske na Euru, još je i važniji bio prvoligašu s Drave minulog proljeća u završnici prvenstvene sezone.

image
MATTHIAS HANGST Afp

Jednako kao i u Kleinheislerovom slučaju vrijedi i za gotovo svakog dana naviještene priče o odlasku Ramona Miereza, u prošlom prvenstvu najboljeg strijelca HNL, jer ni Mađara ni Argentinca čelnici Osijeka nemaju nakanu izgubiti. Iako, opet vrijedi ona narodna, nikad ne reci nikad, jer njegovo veličanstvo novac poznati je ključ koji svaku bravu otvara. Međutim, u Gradskom vrtu, u prvoligašu s Drave itekako pozorno, obzirno i mudro balansiraju između natjecateljskih ciljeva koje su opet podignuti na visoku razinu i mogućnosti obilate novčane zarade prigodom realizacije nekog unosnog transfera.

Još po završetku prošlog prvenstva trener osječkih Bijelo-plavih Nenad Bjelica je imao jasnu i glasnu poruku za navijače kluba...

- Sada kada smo ostvarili najuspješniji plasman u povijesti kluba u HNL, naša je obveza u najmanju ruku i u novoj sezoni zadržati razinu igre i rezultata na koje smo ponosni - kazao je Bjelica.

A prošlu je sezonu Osijek završio uz pljesak svih i to zasluženi. Sada je pred njim nova, opet s puno istaknutih ambicija i ciljeva, ali i zasigurno opterećena činjenicom da će ga svi shvaćati puno ozbiljnije i da će mu zbog toga konkurenti, koje je u tom prvenstvu ostavio iza sebe, jačanjem vlastitog igračkog kadra nastojati pomrsiti mu račune. No, ni u Osijeku ne spavaju na straži. Već su među Bijelo-plave stigli Šime Gržan, Slavko Bralić i Amer Hiroš. Još se nešto na tom tragu sprema, pa je vrlo ozbiljna priča koja bi se mogla ostvariti već do kraja tjedna o angažmanu vezista Ivana Fiolića, igraču koji je prošao Dinamovu školu, ali rani odlazak u inozemstvo nije mu donio previše zadovoljstva. Osijek mu je ponudio mogućnost novog uzleta njegove karijere, a kako će sve završiti uskoro će biti poznato.

KLEINHEISLER ZA OSIJEK

U PRVENSTVU

65 odigranih utakmica

10 postignutih golova

U KUPU

6 odigranih utakmica

0 postignutih golova

U EUROPI

3 odigrane utakmice

0 postignutih golova

UKUPNO

74 odigranih utakmica

10 postignutih golova


Grezda ponovno bez sreće

Godinu dana brzonogi napadač Eros Grezda izbiva s travnjaka. Tri puta je bio podvrgnut operaciji stopala, a sada kada je bio uključen u pripremno razdoblje s Bijelo-plavima opet se našao u problemu. Sreća ga je iznova izdala pa opet nije sa suigračima. Svima je žao, njemu samom zasigurno najviše, ali nema mu druge nego se ponašati po principu strpljen - spašen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:52