Snimio: Miljenko Karačić
ŽELI SE NAMETNUTI

Odlazak? Da ne vjerujem da mogu postati prvi vratar Rijeke, ne bih ni dolazio ovdje‘

Vratar Martin Zlomislić u Pitomači je Rijekinu mrežu sačuvao nedirnutom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. rujan 2021. 15:24

Projurili su nogometaši Rijeke kroz Pitomaču i uvjerljivom 7:0 pobjedom protiv domaćeg istoimenog četvrtoligaša izborili su plasman u osminu finala Kupa. Iako je trener Goran Tomić napravio nekoliko promjena u sastavu, prvoligaš s Rujevice ozbiljnim je nastupom potvrdio klasu i od prve se minute postavljao samo upit koliko će lopta završiti u mreži kvalitativno skromnog suparnika.

Na kraju su Riječani u sedam navrata svladali domaćeg vratara Zdelara, koji se istaknuo dobrim obranama. A na vratima Rijeke mrežu je sačuvao čistom Martin Zlomislić (22), bio mu je to drugi ovosezonski nastup, debitirao je u domaćoj 2:1 pobjedi protiv Šibenika, kad je bio jedan od boljih u Tomićevoj momčadi. Zlomislić je, podsjetimo, ovoga ljeta došao na Rujevicu iz Širokog Brijega...

- Uvijek je lijepo mrežu sačuvati nedirnutom, neovisno o suparniku. Odigrali smo u Pitomači baš onako kako je trebalo, potvrdili smo ulogu velikog favorita i bez problema osigurali plasman u daljnje natjecanje. Nisam imao previše posla, suigrači su sve savršeno odradili, a obranio sam ono što vratar kluba kakav je Rijeka jednostavno mora obraniti - kaže Zlomislić, dodavši:

- Bio sam svjestan da sam došao u veliki klub i iz dana u dan to se potvrđuje. Sve je doista sjajno, brzo sam se naviknuo na život u Rijeci i posvećen sam samo nogometu. Dobio sam šansu protiv Šibenika, branio sam, eto, i u utorak u Pitomači, nadam se da sam zadovoljio, te da ću i ubuduće svaku svoju minutu dobro iskoristiti.

Konkurencija je na vratarskoj poziciji prilično jaka - tu su Labrović i Prskalo, a oporavio se i Nwolokor. Neće vam biti lako dohvatiti pravu minutažu?

- Došao sam u Rijeku svjestan jake konkurencije, znao sam da ću morati vrijedno raditi, biti strpljiv i čekati svoju priliku. U ova sam je dva mjeseca dvaput i dočekao, nastavit ću dobro trenirati i čekati. Trener odlučuje tko će braniti i tko će sjesti na klupu, nije ni njemu lako kad u svlačionici ima četvoricu kvalitetnih vratara.

U kakvom ste odnosu sa suparnicima za vratarsku poziciju?

- Fantastičan je naš odnos, nema nimalo “zle krvi”, jedan drugoga bodrimo i savjetujemo. Od dobrih vratara mogu samo nešto naučiti, vjerujem da tako razmišljaju i ostali, te da ćemo baš zbog ove konkurencije svi postati još bolji.

Ipak, mlad ste vratar, sad ste u godinama u kojima vam je najvažnije braniti. Ne budete li imali željenu minutažu ove jeseni, hoćete li možda otići negdje na posudbu?

- Nisam o tome razmišljao, tek sam došao na Rujevicu i prezadovoljan sam ovdje. Vidjet ćemo što će biti i kako će se sve razvijati. Naravno da želim što više braniti i učinit ću sve da se izborim za minutažu. Vjerujem da mogu postati prvi vratar Rijeke, da ne vjerujem u to ne bih ni dolazio ovdje.

Nakon prve četvrtine prvenstva, zasjeli ste na čelnu poziciju s utakmicom manje od Osijeka, ali i utakmicom više od Dinama. Može li Rijeka do kraja prvenstva ostati u utrci za naslov?

- Nadam se da može! Međutim, ne volim dugoročno ništa prognozirati, treba ići malo-pomalo, utakmicu po utakmicu, svaka je sljedeća utakmica najvažnija i samo se na to moramo usredotočiti.

A vama je prva sljedeća utakmica u nedjelju u Velikoj Gorici...

- Svi znamo da je Gorica tradicionalno neugodan suparnik Rijeci. Na prvenstvenom smo startu pobijedili 2:0 na našem terenu, ali znatno smo teže došli do tih bodova nego što to rezultat pokazuje. U nedjelju je pred nama opet težak i neizvjestan dvoboj, Gorica ima nekoliko izvrsnih igrača, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni za upisivanje novih bodova, nadam se da ćemo se na Rujevicu vratiti sa sva tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:26