Tea Cimas / CROPIX
OPSADA KANTRIDE

Odlaze Leovac, Tomečak, Lešković... Kek: 'Ne želim da se ponovi 'slučaj Kramarić'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 09. svibanj 2015. 17:20

Utakmica 33. kola Prve HNL s Lokomotivom za Riječane je stvar prestiža, prigoda za uzvrat za posljednji poraz u Kranjčevićevoj, ali mir na Kantridi remete najave o mogućim odlascima

Lokomotiva je uz Dinamo jedina momčad koja je tijekom ove sezone u dva navrata uspjela pobijediti Rijeku i za Matjaža Keka to je dobar dodatni motiv za dokazivanje.

- Dovoljan razlog da još više zapnemo i dođemo do novih bodova - izjavio je uoči gostovanja “lokosa” u 33. kolu na Kantridi slovenski strateg i objasnio gdje će tražiti poboljšanja u svojoj momčadi.

- Lokomotiva može biti jako opasna i moramo biti bolji nego što smo bili u Koprivnici. Naročito u veznom redu. I dalje mi vezna linije ne ‘štima’, nije posložena. Tražit ću više ofenzive, da bar jedan od veznih ide više prema naprijed.

Za Riječane utakmica je stvar prestiža, ali ni na Kantridi nije sve mirno. S približavanjem kraja prvenstva sve veći broj menadžera gostuje “pod stijenama”. Prijelazni rok još je relativno daleko, ali očekuje se veliki promet i startne pozicije se pomalo pune. Među imenima koja odlaze najviše se spominju Leovac, Lešković, Mitrović i Tomečak. Rijekina zadnja linija najveći je mamac, no Keku se ne sviđaju te kombinacije.

- Ja bih želio zadržati sve igrače, ali odlazaka će biti, ali svaki mora biti rezultat dogovora klubova i igrača. Ne želimo da se ponovi priča s Kramarićem i to treba izbjeći želimo li u novoj sezoni koja će doći vrlo brzo napraviti novi iskorak. Isto tako mi i tražimo igrače koji će oplemeniti našu igru. Planiramo dovesti dva do tri pojačanja i na tome se radi, ali trenutno me zanima samo Lokomotiva - poručio je Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 22:03