DAMIR KRAJAC/CROPIX
Glasno je odjeknulo

Odlazi li Mamić iz Maksimira? Otkrivamo kako zapravo stoje stvari oko astronomske ponude Dinamovu treneru

Mamić ima ozbiljnu ponudu iz Zaljeva, tamošnji mediji tvrde da je već i pristao doći, ali...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. prosinac 2020. 08:01

Odjeknula je vijest u nogometnim krugovima, odlazi li doista Zoran Mamić iz Dinama? Naime, gulftoday.ae, portal iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavio je informaciju da je tamošnji Savez sve dogovorio sa Zoranom Mamićem te da je on pristao doći za izbornika te reprezentacije.

Poziva se medij na izvore iz samog Saveza te podebljava vijest rečenicom da će Mamić potpisati ugovor za koji dan, odnosno, na početku zimske stanke, dakle, za desetak dana. Prema istom izvoru, Mamić bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor i za to vrijeme zaraditi 4,5 milijuna eura! On sam ili u kombinaciji sa svojim stožerom, to ipak zasad nije otkriveno.

Prema svemu ovome može se zaključiti da je priča uistinu ozbiljna, teško da je netko baš niotkud plasirao sve te informacije, a poznato je da Mamića u Emiratima žele već dulje vremena, ostavio je dubok trag trenirajući Al Ain, uz to, njegov dolazak na klupu jako zagovaraju i tamošnje glavne nogometne zvijezde.

No, prema informacijama koje dolaze iz Maksimira i oko Dinama, navodno je sve još uvijek daleko od toga da bi bilo gotovo ili da je Mamić pristao sjesti na klupu reprezentacije. Kako neslužbeno doznajemo, Dinamo i Mamić upoznati su s velikom željom Emiraćana, poznato im je već dulje da je Mamić prvi izbor, ali nisu još pregovarali o toj ponudi.

Pred Dinamom je još nekoliko važnih utakmica do kraja zime, Mamić je trenutno fokusiran samo na momčad pa, kažu ljudi bliski Zoranu Mamiću, Emirati sad nisu ni tema. No, isto tako, dosad su sve slične priče o Mamićevom povratku na Bliski istok trajale kratko, jer je i on sam odbacivao te ponude, ovaj put je sve otišlo puno dalje, čak do toga da je on vrlo ozbiljna opcija, iz čega bi se moglo zaključiti da sad ipak u svemu ima nešto više nego prije. Također, u siječnju Zorana Mamića čekaju novi izazovi na hrvatskom sudu, te okolnosti sigurno isto utječu na ovaj posao.

Nije jednak izazov

Opet, ako je financijska strana priče istinita, ako je u pitanju toliki novac, onda je tu ponudu vrlo teško odbiti, premda, nogometno, klupa emiratske reprezentacije nije ni približno jednak izazov kao Dinamo.

Stoga, pričekajmo konačno rješenje, očito je da Arapi pritišću, da su zapeli dovesti Mamića, ali i on je u ovom trenutku ipak dalje od njihove klupe nego što bi oni željeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 09:15