Ivica Kulešević
 VLADO KOS/CROPIX
POJAČANJA SU NEOPHODNA

Odmah se vidjelo koliko je Osijek oslabljen, na potezu je uprava: Je li tajni as već u rukavu?

Vidjelo se u generalci da je Osijek odlascima Marića i Mancea vidno slabiji. Takav ne bi smio biti.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 10. kolovoz 2020. 11:19

Generalka koju su odigrali Bijelo-plavi u mađarskom Felcsutu, u prekrasnom ambijentu Pancho Arene, sjedištu prvoligaša Puskas Akademije, rezultatski za njih nije bila uspješna. No, doživljeni poraz ne treba izazvati salve kritika, još manje nepovjerenja i sumnji u mogućnosti trenutačnog kadra Osijeka. Naime, u ogledu s Puskas Akademijom koja je pobijedila momčad trenera Ivice Kuleševića, nije igrao Petar Bočkaj. Nije bilo, a njega neće biti ni početkom novog prvenstva Laszla Kleinheislera. Uz znane odlaske, transfere Mirka Marića u Monzu i Antonija Mancea u Puskas Akademiju, to je bilo neko novo izdanje Osijeka. A takvo kakvo je ne bi smjelo dugo ostati jer, objektivno, Bijelo-plavi su jako oslabljeni.

- Ne tražim nikakva i ni u čemu opravdanja. Činjenica je, nismo u generalki bili na potrebnoj razini. Poglavito ne u obrambenim zadaćama, a to je povuklo i sve drugo. Samo, ono što je meni kao treneru bilo jasno,to je da se na mojim igračima osjetio umor i nedostatak svježine, jer dan ranije smo imali dva vrlo treninga - kazao je trener Kulešević.

S povratkom Bočkaja u njegov sastav, onaj i onakav udarni sastav kakav za sada ima na raspolaganju i sprema ga za prvu prvenstvenu utakmicu, sve bi trebalo bolje izgledati.

- Nadam se i vjerujem u to. U utakmici s Puskas Akademijom ipak sam vidio i dobrih stvari. Pri tome u prvom redu mislim na odličnu igru Vedrana Jugovića. Danas sam svima koji su bili na tim jednotjednim pripremama u Mađarskoj dao slobodan dan a od sutra ulazimo u trenažni proces uobičajen za natjecateljski ritam - veli Kulešević.

Nakon jedne utakmice, čak i unatoč blijedom i krajnje neuvjerljivom izdanju, ne treba praviti dramu.

Dug prijelazni rok

Međutim, jasno je kao dan, Osijek pod šifrom ‘hitno’ mora osnažiti svoje redove nekim novim licima koja će mu prvo nadoknaditi izgubljenu kvalitetu u napadu poslije odlazaka Marića i Mancea.

- I sam očekujem da će nam uskoro stići i poneko igračko pojačanje. Svoje sam želje, nakon što sam utvrdio prioritete, predstavio klupskim čelnicima i nadam se da ćemo pronaći odgovarajuća rješenja.

Još prvog dana priprema pred novinarima je također kazao što mu u igračkom kadru treba.

- Napadač svakako, onda i jedan vezni igrač, ona takozvana desetka, lijevi branič i jedan stoper - rekao je tada Osijekov strateg.

Na potezu je sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović, koji vuče sve konce prijelaznog roka u onom dijelu koji se odnosi na odabir igrača i pregovore o njihovu dolasku. Ono drugo pak, financijska konstrukcija cjelokupnog transfera, u nadležnosti je klupske uprave. A Petrović je miran i dobro raspoložen. Očito ima ponekog asa u rukavu, a mogao bi ga povući, možebitno već danas. Iako, o tome se, ni općenito, a ni u kojem slučaju konkretno ne izjašnjava. Nikome, pa ni najbližim suradnicima. Mobitel mu je stalno prislonjen na uho, s kim priča, ponekad engleski, onda njemački i portugalski, pa i španjolski, nitko ne zna. Kad čuje zvuk poziva i vidi tko je pozivatelj, udalji se iz društva pa daleko od nepoželjnih ušiju vodi dug razgovor. Smješka se nakon svega, ispriča poneki vic, duhovito podigne ozračje društva u kojem se nalazi, a time potvrđuje i ostavlja dojam da ima sve pod kontrolom i da će uskoro navijačima kluba obznaniti lijepe vijesti. Makar, na svako pitanje se ogradi.

- Dug će ovo biti prijelazni rok. Naravno, želim da se sve čemu težimo što prije i realizira. Nešto će biti uskoro, a onda ćemo dodatno i u hodu angažirati one igrače koje već dugo da tako kažem imamo na svom radaru - kratak je Petrović.

Toliko od njega, više je nemoguće izvući čak i kliještima. Pa kad je tako, nema druge nego prepustiti vremenu da sve riješi. Zna on jako dobro, kao i trener Kulešević, što Osijeku s visoko istaknutim natjecateljskim ambicijama u novoj sezoni treba. Trenutačni kadar za dohvat planiranih ciljeva nije dostatan. Pojačanja su mu nužnost koja se nameću kao pravi imperativ.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:35