Damir Krajac / CROPIX CROPIX
RIJEČKA BRAĆA KUĆU GRADE

ODUŠEVLJENJE NA RUJEVICI, IGRAČI RIJEKE PRISTALI NA DRASTIČNO SMANJENJE PLAĆA Evo o kolikoj se uštedi radi, kriza će trajati gotovo godinu i pol dana

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 09. travanj 2020. 20:36

Problem smanjenja plaća igrača na Rujevici je stavljen "ad acta", vodstvo riječkog prvoligaša proteklih je dana s igračima potpisalo gotovo sve anekse ugovora (ostale su formalnosti kod još dva ili tri igrača) kojima se svi koji su na plaći u riječkom prvoligašu, s naglaskom na prvotimce Rijeke i stožer odriču trećine svojih primanja u idućih 16 mjeseci.

Riječki prvoligaš prilično se bezbolno prilagodio novonastaloj situaciji, igrači su pokazali veliku dozu razumijevanja na zamolbu Damira Miškovića kao predsjednika kluba i na neki način pružili klubu ruku u ovom teškom trenutku za cijeli nogomet.

- Prva ekipa i stručni stožer HNK Rijeka odrekli su se 1/3 primanja na period od idućih 16 mjeseci. Ujedno, igrači i stručni stožer u ovom su trenutku pristali na model isplate preostale 2/3 primanja na način koji odgovara klubu u novonastaloj situaciji. Valja istaknuti da je cijeli proces dogovora prošao s puno razumijevanja s obje strane u kojem su igrači i stručni stožer pokazali privrženost klubu, te socijalnu osjetljivost u teškim trenucima i tako uvelike pridonijeli očuvanju svih radnih mjesta u klubu - stoji između ostalog u klupskom priopćenju u kojem se zahvaljuje svima na prihvaćanju smanjenje ugovornih iznosa, te navijačima, članovima i pretplatnicima na porukama podrške.

Rečenica kako su igrači i stožer pristali na isplatu 2/3 plaće na "način koji odgovara klubu u novonastaloj situaciji" znači da će Rožman, Gorgon i društvo, potencijalno, do lipnja sljedeće godine zarađivati samo trećinu svoje plaće.

Naime, Damir Mišković je najavio da će igrači jednu trećinu plaće dobiti u dogovorenom roku, dok će isplata druge trećine ovisiti o transferima i sponzorima na ljeto. Ako situacija bude povoljna igrači mogu odmah očekivati drugu trećinu ugovora, u suprotnom isplata iste bit će prolongirana za siječanj. Ako se ni tada ne stabilizira situacija na nogometnom tržištu Mišković je obećao igračima isplatiti preostalu ratu do lipnja iduće godine makar se radilo o njegovom osobnom novcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:55