NIKSA STIPANICEV/CROPIX
ZASLUŽILI SU

Odužio se povratak nakon pobjede kojoj se malo tko nadao: Proljetni hit HNL-a feštao do četiri ujutro

Valjalo je na nekoliko stajališta na prigodni način obilježiti važnu pobjedu u prvenstvu
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 25. kolovoz 2020. 08:09

Ovom se malo tko otvoreno nadao poslije debakla protiv Gorice. Osim naravno Samira Toplaka. U jednom od prošlotjednih razgovora pred gostovanje u Šibeniku nam se povjerio:
- Gotovo sam siguran da ćemo slaviti na Šubićevcu, ali nemojte to objavljivati.
I to je obrazložio činjenicom da će domaćin biti pod dojmom poraza u Rijeci doživljenog u završnici.
- Htjet će na svaki način to ispraviti protiv nas, naročito poslije našeg posrnuća s Goricom.
I bio je Toplak u pravu, no kako je ‘znao’ i predvidio takav rasplet?
- Imam iskustvo u jako puno utakmica takve vrste koje su iza mene, to je i pitanje sportske psihologije. No, pobjeda nije pala sama od sebe, trebalo ju je zaraditi. Da budem iskren mi smo mogli i izgubiti, na koncu ne bismo bili nezadovoljni podjelom bodova. Uspjeli smo iskontrolirati igru i iskoristiti priliku koja nam se ukazala te osvojiti zapravo trostruko vrijedne bodove - rezimirat će Toplak.

Mehdikhaniju prilika

Neće pritom pobjeći od činjenice da njegova momčad nije u prvom poluvremenu izgledala kao u drugom. Domaćin je unatoč posjedu lopte u korist Varaždinaca (58 posto) bio opasniji, a prevagu je stvarala vezna linija. Ulaskom Kolarića u srednjem redu stvari su se promijenile.

Iznenadio je Toplak s Mehdikhanijem u početnoj postavi.
- Na toj me poziciji još nitko nije uvjerio da je nezamjenjiv i red je bio dati priliku Mehdiju. On je toliko pozitivna osoba i pošten borac koji na svakom treningu daje sve od sebe, da je zaslužio, a očito i iskoristio priliku.
Povratak iz Šibenika, drugi pobjednički ovog ljeta iz Dalmacije (poslije Hajduka) poprilično se odužio, sve do 4 sata ujutro. Valjalo je na nekoliko stajališta na prigodni način obilježiti pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:59