MILO NIŽETIĆ PORUČIO

'Odzvonilo je skupim ugovorima! Hajduk će se osloniti na domaći kadar'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. prosinac 2011. 18:32

Dva mjeseca nije se u javnosti oglašavao Milo Nižetić. Možda i koji dan dulje. U međuvremenu je u klupskoj hijerarhiji pao stepenicu niže. S mjesta člana Uprave za struku u ulogu sportskog direktora. Nadzorni odbor tako je odlučio početkom prosinca. Što se promijenilo u životu?

- Ništa. I dalje radim kao i do sada - odgovara Nižetić.

- Biti u Hajduku je privilegij, a prije svega obveza i odgovornost.

Kako ste uopće došli do šest igrača koje ste angažirali prošloga ljeta?

- Imali smo 25 dana na raspolaganju i nikakvu bazu podataka s kojom bismo se mogli poslužiti u dovođenju igrača. Morali smo hitno promijeniti sliku svlačionice, jer Hajduk je uzeo pet bodova od moguća 24 u proljetnom dijelu prvenstva. U nešto više od tri tjedna trebali smo izokrenuti sliku. Angažman igrača bio je temeljen na sugestijama struke, trener je dao suglasnost za te igrače.

Očito je da Balakov, uz Nižetića kao šef struke, ima veliku odgovornost u dovođenju šest ljetnih prinova. Ali bez obzira na sva opravdanja i različita tumačenja, jasno je da jesenski Hajduk nije ispunio očekivanja. S tom konstatacijom smo se brzo složili, i novinar i sportski direktor.

- Ja sam razočaran igrom i rezultatom od početka listopada. Tu je stigao naš pad. Razlozi? To treba pitati igrače, jer strateški je sve napravljeno da nastavimo u pobjedničkom ritmu kojeg smo imali do kraja rujna. Dva mjeseca smo imali igru i rezultat, punili smo tribine, a onda je uslijedila za mene neobjašnjiva silazna putanja.

Kakav će Hajduk biti na proljeće? Velik je broj odlazaka najavljen, a dolasci nisu potvrđeni.

- Hajduk će biti jeftiniji, jer odzvonilo je skupim ugovorima. Ali neće zbog toga biti igrački slabiji. Ne, bit će to momčad koju ćemo pokušati pojačati po svim linijama i pritom osloniti ekipu na domaći kadar. Jasno, ne može odjednom sedam igrača iz juniora ući u prvu ekipu, ali naš je cilj imati 70 % igrača iz našeg pogona u ekipi 2013. godine. U 2014. taj postotak mora ići na 80 %. Znam, zahtjevan je to proces, ali ne može drukčije. To je jedini put u Hajduku.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 21:50