CROPIX
MAMIĆEVE ROŠADE

Ognjen Vukojević seli na stopera, na klupu mora Fernandes, Soudani ili Pjaca?

Osim "zlatnog trokuta", Zoran Mamić na raspolaganju ima i Fiolića, Cekicija i, još uvijek, Wilsona
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. siječanj 2015. 14:42

Red Bull Dinamu nije dao krila, već devet komada u dvije utakmice, ali Modri krila imaju. Zanimljiva evolucija, nekad najdeficitarnija pozicija u Maksimiru, o kojoj su sanjali mnogi Dinamovi treneri u zadnjih desetak, pa i više godina, danas je jedna od najbolje popunjenih. Dok u obrani i u špici Zoran Mamić nema previše izbora, pa ili mora među stopere prebaciti veznjaka Vukojevića ili se mora nadati da mu se netko od dvojice “devetki” ne ozlijedi, na krilima je gužva. Štoviše, upravo bi se tu mogli očekivati i neki rezovi.

Sjećamo se, početkom sezone, bilo je “tanko”. Soudani je bio na SP-u, Fernandes još uvijek ozlijeđen, Pjaca je tek stigao iz Lokomotive.

- Na krilu vidim Domagoja Antolića, a možda će igrati i Duje Čop - govorio je Zoran Mamić tijekom ljetnih priprema u Sloveniji.

Antolić je bio prvi izbor, štoviše, jako dobro se snašao na toj poziciji, međutim, kasnije je ipak zauzeo mjesto u središnjici. Izborio se unatoč dolasku Machada i Goncala. Također, znamo i da je tijekom jeseni Mamić na krilo znao gurati Čopa i(li) Henriqueza, jednom je tamo zaigrao i Machado... No, prvi dio zimskih priprema upravo obilježava veliki broj igrača na krilima. Trenutačno su u kombinaciji čak šestorica. Soudani je opet opravdano odsutan, ali osim njega Dinamov trener ima na raspolaganju Pjacu, Fernandesa, Fiolića, Wilsona i Cekicija. Tri na lijevoj, tri na desnoj strani, jasno, neki mogu i mijenjati pozicije. U svakom slučaju, slatke brige, što se Zorana Mamića tiče. Dakako, prva tri “picka” su Fernandes, Soudani i Pjaca. Čileanac je prvo i glavno rješenje na lijevoj strani, očekuje se njegova eksplozija na proljeće, poslije dugotrajne stanke i postupnog vraćanja na teren u završnici prošle polusezone. Međutim, na desnoj strani bismo mogli gledati dvoboj, najveću dvojbu, Soudani ili Pjaca.

Mladi Pjaca sjajno je završio jesen, zabio tri gola Celtica i istaknuo kandidaturu za prvih 11. Po onome što je pokazao u prosincu, apsolutno to mjesto i zaslužuje. I, trenutno ga i drži, s obzirom na to da Soudanija nema, da je na Afričkom kupu nacija. No, kad se vrati i on se opravdano nada minutaži, svojim igrama u sezonu i pol zaslužio je pravi status, uostalom, Dinamo ga ne želi prodati za sitniš, zato što ga cijeni više. Pa je nekako logično da igra.

Jasno, taj dvoboj Pjace i Soudanija natjerat će i Fernandesa na dodatni napor, jer tko kaže da će Čileanac biti pretplaćen na to mjesto. Pjaca je pokazao da može igrati i na lijevoj strani, čak mu je ona i draža i napravi li Junior krivi korak, mogli bi se u prvih 11 naći i Pjaca i Soudani. Isto vrijedi za svakoga od njih, da skratimo, kad se Soudani vrati iz Afrike, uvijek će jedan od njih trojice sjediti na klupi! Nema opuštanja iako je proljeće.

A ni to nije sve. Osim “zlatnog trokuta”, Zoran Mamić na raspolaganju ima i Fiolića, Cekicija i, još uvijek, Wilsona. Cekici je već u Rovinju pokazao natruhe svojih mogućnosti, Fiolić je već lani debitirao za prvu momčad, tako da bi i oni mogli dobiti šansu na proljeće.

- Njih dvojica će ići između prve i druge momčadi, ovisno o potrebi - rekao je Zoran Mamić. Jasno, šansu će dobiti i Wilson, ako ostane u Dinamu, ako se ne vrati kući u Sporting. Modri trener ima široki izbor, nije upitno. Ali, ipak će fokus biti na raspletu križaljke vezane za trokut Fernandes - Soudani - Pjaca, snažne Dinamove napadačke karike. A teško će sva trojica moći istovremeno igrati, jer, sustav igre neće se mijenjati. Bit će zanimljivo kome će Zoran Mamić dati prednost. Zasad su to Fernandes i Pjaca, ali kad se vrati Soudani...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 22:07