Drago Sopta / Cropix
POVRATAK MEĐU VATRENE

Olić: Čekat ću Bayern do zime! Ako mi ne ponude novi ugovor, na ljeto mijenjam klub

'U Tel Avivu sam slomio nosnu kost, a dva tjedna kasnije sam išao na operaciju koljena. Skupila se gotovo godina dana, ali čini mi se da i nisam propustio nešto veliko'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. kolovoz 2011. 19:18

Utakmica u Irskoj bit će posebna za napadača koji se vraća u reprezentaciju nakon praktički godine odsutnosti. Ivica Olić novo je staro oružje za reprezentativni napad i, moglo bi se reći, vraća se u pravo vrijeme.

-Joj, i meni je jako drago da sam opet u reprezentativnom društvu - kazao nam je Ola dok su fizioterapeuti tretirali njegove mišiće. - Odlično se osjećam, nemam nikakvih tegoba, i to je ono što mi najviše znači. Cijele pripreme, oko 4 tjedna, odradio sam bez ijednog dana ili treninga pauze. To je jako dobar znak jer sugerira da je rehabilitacija protekla točno po planu. Nema otekline koljena niti ikakve reakcije. Eto, zato se osjećam spreman za sve..

Šteta da tako ne misli trener Heynckes u Bayernu koji vas u prvom kolu nije koristio ni u zapisniku?

- Vidim da je to izazvalo velike priče u medijima. S trenerom imam odličan odnos, kazao mi je da s obzirom na ozljedu moram postupno hvatati ritam momčadi kojoj sam se priključio prije mjesec dana. U suštini i ja tako mislim iako moram priznati, malo bih požurio u tom hvatanju forme. Nedostaju mi utakmice, ritam igre, a to se najlakše postigne upravo igrajući.

Ugovor i budućnost?

- Sljedećih 2-3 mjeseca će pokazati sve. Mislim da su šanse da ostanem u Münchenu, odnosno da promijenim sredinu, negdje 50:50. Ukoliko me Bayern bude htio i dalje, oni će mi ponuditi do zime produžetak ugovora. Izostane li ta ponuda, onda se zna da bih od lipnja trebao ići dalje. No, ponavljam, prerano je o tome govoriti, a da me niste pitali, ja ne bih ni razmišljao o tome. Sada mi je najvažnije igrati, i to u kontinuitetu, jer sam uvjeren da je to najbolji i najbrži put povratka na stare razine.

U Hrvatskoj ste nedostajali od Izraela?

- Da, daleko je to. U Tel Avivu sam slomio nosnu kost, a dva tjedna kasnije sam išao na operaciju koljena. Skupila se gotovo godina dana, ali čini mi se da i nisam propustio nešto veliko. Imali smo tu Maltu, dvije Gruzije...

Što očekujete u Irskoj?

- Kao prvo, očekujem da ćemo s Ircima odigrati odličnu utakmicu. Oni su dobra reprezentacija, vodi ih iskusni Trapattoni, a k tome su domaćini. S obzirom na protivnike koji nas ubrzo očekuju, Izrael i Grčku, Irska je idealna provjera jer mislim da su upravo u tom rangu kvalitete.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:01