afp
OLA PRIJETI SRBIJI

Olić opet u formi: 'Stalno napredujem, sa 33 godine počeo sam zabijati škaricama'

'Sad imam osjećaj da bih mogao zabiti na svakoj utakmici, osjećam se kao Superman. Ali tko će igrati protiv Srbije odlučit će Štimac, ne treba mi reklama'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. ožujak 2013. 20:28

Ivica Olić postigao je dva pogotka protiv Freiburga, jedan je bio spektakularan, pogodio je - škaricama!

- Kad biste samo znali koliko sam puta leđa natukao da bih konačno postigao gol škaricama? Boli me i kad se sjetim tih padova - smije se Olić

Ovo mu je bio prvi gol škaricama u cijeloj nogometnoj karijeri.

- Da, nikad na utakmici nisam postigao gol škaricama. I vidite, sad u ovim godinama postignem prvi. Kad treniraš, prije ili kasnije sve dođe na naplatu. Na treninzima sam pogodio nekoliko puta, ali sad mi je srce na mjestu, zabio sam i na utakmici.

Smijeh mu nije silazio s usana...

- Vidite da stalno napredujem... Sa 33 godine počeo sam zabijati škaricama.

Zapravo su golovi protiv Freiburga logičan nastavak njegove izvrsne forme.

- Jesam li vam rekao da sam ušao u formu, a isto tako sam vam rekao da ću početi više zabijati kad me trener gurne u samu špicu. Dosad sam na lijevom krilu uz masu obrambenih zadataka bio ipak mnogo dalje od gola. Ovo mi je drugo dvostruko poentiranje u Bundesligi, zadnji put sam to napravio u travnju 2010. godine kad je Bayern pobijedio Hannover 7:0. Ovo mi je treća utakmica zaredom da zabijam golove, kad krene onda krene. Onda se zabija i škaricama. Sad imam osjećaj da bih mogao zabiti na svakoj utakmici, osjećam se kao Superman.

Znači, neka se Srbi paze?

- Ne bih o tome. Tko će igrati protiv Srbije odlučit će izbornik Igor Štimac. Ne trebam se samoreklamirati.

U situaciji kad mu sve ide kao po loju i kad podsjeća na svoje najbolje dane, Olić se sjetio i svoga suigrača, ozlijeđenog Ivana Perišića.

- Kakva šteta. Možete misliti kako mu je, krenuo je od prve minute, dobro je igrao, a onda mu je čovjek sjeo na koljeno. Baš grozno. Danas ide na pregled, vidjet će se o čemu se radi. Teško hoda, šepa, baš mi ga je užasno žao - završio je hrvatski reprezentativac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:31