Duje Klarić/CROPIX
PROJEKT MATKOVIĆ

Omladinska škola Hajduka počela s radom: 'Želimo putem Tomislava Ivića!'

Cilj je svake godine izbaciti 2-3 igrača za prvu momčad, što bi značilo da u četiri godine možemo imati jednu cijelu novu momčad Bijelih iz škole - rekao je šef Omladinskog pogona Matković
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. kolovoz 2011. 15:39

Hajdukova škola nogometa od danas kreće s radom, piše Slobodna Dalmacija . Val promjena zahvatio je sve sfere kluba, pa su se tako na Poljudu maksimalno ozbiljno posvetili radu s najmlađima u kojem će biti novina. Dižu u Hajduku aspekt rada s djecom na viši nivo, šire svoje bazu. Od danas starta škola nogometa na Hajdukovom igralištu u Spinutu (uz Kaštelansku ulicu) koje je klub dobio od grada u koncesiju i gdje će raditi u suradnji s Dalmatincem. Stoga pozivaju sve zainteresirane dječake rođene do 1995. do 2005. godine da se počevši od danas upišu na igralištu.

Dječaci će se potom upisivati prije treninga koji su ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od osam do deset i od 17 do 19 sati.

- U školi nogometa će raditi iskusni treneri Petar Bakotić, Ante Šećer, Mladen Jurić te mladi trener Goran Perutović. Na igralištu planiramo i postavljanje umjetne trave, rasvjete, a pojavi li se sponzor mogli bismo vrlo brzo krenuli u realizaciju tog projekta. Hajduk nudi nešto novo, da dobije i igrača i navijača. Neki će igrači koji su najkvalitetniji ostati na okupu, dok će u treningu ostati i oni manje kvalitetni da treniraju u klubu vidu rekreacije - najavio je Matković kako kod selekcije neće biti otpisanih i rekao kako će biti do osam kategorija djece u Hajdukovoj školi nogometa.

- Mislim da i Krstičević i Tudor mogu napraviti puno u radu s djecom. Svi zajedno želimo pripremiti jednu novu generaciju igrača u četverogodišnjem mandatu. Cilj je svake godine izbaciti 2-3 igrača za prvu momčad, što bi značilo da u četiri godine možemo imati jednu cijelu novu momčad Bijelih iz škole - rekao je šef Omladinskog pogona Matković na tiskovnoj konferenciji u Poljudu na kojoj su bili i trener juniora Mišo Krstičević te trener mlađih kadeta Igor Tudor.

- Drago mi je što sam se vratio u Hajduk. Želim uz starije kolege usavršiti sebe kao trenera, ali i svoje znanje prenijeti na mlade igrače kako bi i oni jednog dana poput mene zaigrali za prvu momčad. Cilj nam je omladinsku školu vratiti tamo gdje je bila prije - kazao je Tudor.

- Smatram da imamo mnogo kvalitetnih igrača, nekoliko njih igra za nacionalne selekcije. Hajduk mora osvajati kupove i prvenstva. Imamo dobre uzore, kao što je Tomislav Ivić doradio rad Kaliterne, tako mi moramo usavršiti rad Šjor Ivana - zaključio je Krstičević.

Zajedno s Omladinskim pogonom tako 600-700 djece moglo bi ukupno biti u mlađim kategorijama kluba u tridesetak selekcija.

- Pozivamo sve dječake da nam se priključe. Neka roditelji dovedu djecu, roditelji unuke - pozvao je Ivica Matković.

Do početka rujna besplatno se može trenirati, a svi dječaci kod prvog upisa na poklon će dobiti Hajdukove majice. Svi polaznici Hajdukove škole nogometa dobit će pritom i karte za utakmice Hajduka.

Inače, suradnja s drugoligaškim kvintetom Predsjednik uprave Hajduka Hrvoje Maleš i voditelj omladinske škole Ivica Matković susreli su se jučer na radnom sastanku na Poljudu s voditeljima omladinskih pogona pet dalmatinskih drugoligaša Solina, Junaka, Dugopolja, Mosora i Imotskog. Na jednoipolsatnom sastanku otvoreno se razgovaralo o suradnji ‘bijelih’ s lokalnim drugoligašima koji su, znaju u Hajduku, vrsta dopunske selekcije kluba.

- Svi smo svjesni da su ti klubovi bazen iz kojeg Hajduk crpi igrače - naglasio je Matković.

U sklopu suradnje na Poljudu su obećali dio poziva na turnire upućenih Hajduku usmjeriti prema ovim klubovima, Nekima će se uz to izaći u susret s terminima za djecu na terenu u Stobreču. Predstavnicima klubova predane su i pretplate za najuspješnije polaznike njihovih škola. Cilj Hajduka je imati kampove u Sinju i Imotskom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 21:42