Foto: Boris Kovacev / CROPIX
USUSRET KUPU

ON ĆE BITI JEDAN OD NAJVEĆIH BJELIČINIH ADUTA U OKRŠAJU PROTIV RIJEKE 'Mislim da se finale Kupa i derbi s Hajdukom na Maksimiru igraju bez jedne noge'

MISLAV ORŠIĆ Ofenzivni vezni igrač Dinama jedan je od najvećih Bjeličinih aduta u finalu Kupa u Puli
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. svibanj 2019. 19:01

Mislav Oršić jedan je od najboljih Dinamovih igrača ove sezone, bit će i jedan od najvećih Bjeličinih aduta u finalu Kupa u Puli. Ulazimo u zadnji tjedan ove sjajne sezone, ima li u Dinamovim nogometašima još snage i energije za ovaj pothvat, za još jednu pobjedu koja nosi trofej.

- To nije upitno. Mislim da se finale Kupa i derbi s Hajdukom na Maksimiru igraju ‘bez jedne noge’, kako se kaže. Tu ideš maksimalno i ne štediš se. Iako je sezona bila duga i naporna, siguran sam da u nama ima dovoljno snage da to izguramo do kraja na veselje navijača Dinama - kaže Oršić koji se slaže s našim pitanjem da je Rijeka, na neki način, ostala dužna Dinamu ove sezone.

Nekad baš neće

U sve četiri utakmice Dinamo je bio bolji, dominantniji, ali samo je jednom pobijedio.

- To je nekada tako, lopta neće u gol. Evo, na zadnjoj utakmici na Rujevici smo dominirali tijekom svih 90 minuta, ali nismo zabili. Možda je to bila samo uvertira za ovo finale Kupa koje nas čeka u Puli, ali s nešto efikasnijom završnicom.

Jesu li Dinamovi igrači zbog svih tih dvoboja s Riječanima dodatno motivirani za ovu utakmicu?

- Finale Kupa je utakmica u kojoj ne trebaš dodatan motiv. To što nakon utakmice možeš ponijeti pehar u Maksimir dovoljan je motiv sam za sebe. Vjerujemo u svoju snagu, imamo samopouzdanja i napadamo taj trofej.

Zagreb, 020219.
Maksimir
Nogometna utakmica 1.HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - NK Rudes.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Vrebat će šansu

Što je Dinamo naučio iz tih utakmica u kojima nije pobijedio Rijeku?

- Očekujem da će Rijeka igrati zgusnuto i vrebati priliku. Na nama je da probijemo te koridore prema vratima Sluge, ali i da iza ne ostavljamo prostora da se protivnik razmaše. I sami ste rekli da smo pokazali puno više u prvenstvenim utakmicama pa nema razloga sumnjati u našu pobjedu.

Koje su Rijekine opasne strane, čime Bišćanova momčad može nauditi hrvatskom prvaku?

- Dobri su. Malo su se tražili tijekom sezone, ali završnicu su odigrali jako dobro. Čvrsta defenziva, a naprijed imaju nekoliko opasnih pojedinaca, koji te lako mogu baciti u probleme. Ne bih nikoga posebno izdvajao.

U kojoj je od četiri spomenute utakmice s Rijekom, po Oršićevu mišljenju, Dinamo najbolje odigrao? Neovisno o rezultatu.

- Ova zadnja partija na Rujevici! Statistika sugerira kako smo tu utakmicu završili s 23 udarca prema golu, a to baš nije jednostavno i kada su puno manje kvalitetne momčadi u pitanju.

Zagreb, 051218.
Stadion Maksimir.
Kup Hrvatske, cetvrtfinale, utakmica: Dinamo - Slaven Belupo. 
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Može li se, s trofejom u Kupu, sezona smatrati savršenom ili za to savršenstvo nedostaje još taj uspjeh u Lisabonu?

- Mislim da bi sezona bila savršena da smo uzeli naslove u svim natjecanjima u kojima smo igrali. No, šalu na stranu, ovo je bila sezona puna veselja, emocije i radosti. Našim smo navijačima, klubu i sebi pružili nezaboravne trenutke kojih ćemo se svi skupa još dugo sjećati. Rabuzinovo Sunce bila bi samo točka na ‘i’ jedne velike sezone u novijoj povijesti Dinama.

Koju utakmicu sam Oršić smatra svojom najboljom ove sezone?

- Bilo je puno utakmica koje u meni bude emociju i teško mi je izdvojiti neku posebno. Recimo, ona u Švicarskoj protiv Young Boysa kada sam zabio gol za dobar rezultat pred uzvrat. Pa dvije utakmice sa Spartakom iz Trnave, pogotovo ona druga u kojoj smo skinuli to europsko prokletstvo. Na koncu, rado pamtim i uzvrat protiv Viktorije u Maksimiru kada smo odigrali možda i najbolju utakmicu u ovoj sezoni. Puno je tu emocija i veselja. Stvarno je bilo ponos i čast igrati za Dinamo u ovoj sezoni.

Kakvi su njegovi planovi u idućoj sezoni, ostaje li ili odlazi, hoće li biti dio momčadi koja će napasti Ligu prvaka?

- Naravno! Imam ugovor s Dinamom, sretan sam u svome gradu, obitelj mi je tu i stvarno uživam u svakoj sekundi. Mislim da smo ovom sezonom postavili visoke standarde i ciljeve, ali oni postoje da bi se rušili. Ajmo ovu sezonu probati ponoviti u Ligi prvaka.

Iskusniji i spremniji

Može li to ova momčad već sad, ima li ovaj Dinamo već sad kvalitetu za Ligu prvaka i za prezimljavanje u tom natjecanju?

- Mislim da nijanse odlučuju. Prije svega, do Lige prvaka treba doći. To je jako težak put i raduje me što smo nositelji tijekom kvalifikacija, ali to ne znači puno jer puno je tu kvalitetnih momčadi koji ti mogu zagorčati ako nisi pravi. Jesmo li spremni? Svakako smo iskusniji i spremniji nego lani, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 10:23