RONALD GORSIC/CROPIX
NIJE JOŠ ZA BACITI

On je jedan od najvećih pehista HR nogometa: ‘Slomio sam gležanj, čeljust i nos, ali duh nije slomljen‘

Dinamovac stigao na posudbu na Kajzericu do kraja aktualne natjecateljske sezone
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. siječanj 2021. 10:10

Marko Lešković stigao je iz Dinama u Lokomotivu na posudbu do kraja sezone, a toliko ga i veže ugovor s Modrima, tako da će na ljeto biti slobodan. Namučio se zadnjih godina i puno toga propustio u karijeri. Bio je hrvatski reprezentativac kod izbornika Nike Kovača i Ante Čačića s četiri nastupa u prijateljskim ogledima, ali posljednju je utakmicu 29-godišnji stoper za Vatrene odigrao u Estoniji 28. ožujka 2017. Ostala je upamćena po teškoj ozljedi Marka Pjace i porazu 3:0.

Osijekova je škola, u Rijeci se dodatno afirmirao, u Dinamo prešao u transferu vrijednom 1,5 milijuna eura i očekivao da se pozicionira kao jedan od najznačajnijih hrvatskih stopera, no sreća ga nije popratila.

U Lokomotivi je na novom početku. S kakvim nadama?

- Očekujem samo da budem zdrav. U godinu dana imao sam tri operacije, jedini mi je cilj da se to ne ponovi i da mogu igrati. Dva mjeseca sam u treningu, sada je sve u redu i vjerujem da ću brzo pokazati dobru formu te ponuditi kvalitetne igre. Dakako, važno mi je i da Lokomotiva bude uspješna - rekao je Lešković, koji je već prošle zime prvi put došao na posudbu na Kajzericu, ali tada nijednom nije istrčao na teren u prvenstvu jer gležanj nije dao.

Vidjet ćemo na ljeto

Nakon operacije, koja je prije toga napravljena, pojavili su se ožiljci i bolovi, potom je dvaput išao u Barcelonu kod Jordija Vege Garcije, jednog od najboljih stručnjaka za traumatologiju, koji je napravio artroskopije.

- Kako je pauza bila duga, a konkurencija u Dinamu velika, dogovorili smo se da je bolje da budem u Lokomotivi, da se probam nametnuti. Na ljeto ćemo vidjeti što dalje.

Kako ste mentalno podnijeli sve što vam se događalo? Bili ste reprezentativac, činilo se da je pred vama velika karijera, a onda su vas ozljede sasjekle. Kad ste se trebali vratiti, niste mogli.

- Istina, imao sam puno pehova s ozljedama. Operirana mi je čeljust, nos i tri puta gležanj, stalno se nešto lomilo, ali vjerujem u sebe i dobro sam to podnio. Što se psihe tiče nemam nikakvih problema.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Je li po pitanju gležnja bio baš samo peh ili se radilo i o liječničkim pogreškama?

- Komplikacije su se dogodile, ali nikoga ne krivim za to, gledam naprijed. Na kraju su i doktori napravili dobar posao. Je li bilo nekih pogrešaka ranije? Ne bih ulazio u to, mislim da je sad sve u redu. Zahvalio bih se Dinamu, doktorima i fizioterapeutima, što su cijelo vrijeme bili uz mene. Nema nikakvih prigovora što se toga tiče.

Vjerojatno niste zadovoljni napravljenim u karijeri?

- Jesam, zadovoljan sam. Kako ne bih bio? Uvijek se može učiniti bolje i više, ali kad gledam koliko sam imao ozljeda, sretan sam što sam sada zdrav, što sam se vratio na teren i ponovno igram nogomet. Još je karijere preda mnom. Stignem se fino naigrati nogometa.

Slomljeni su vam bili gležanj, čeljust i nos, ali nije vam slomljen duh?
- Nikako. Još sam mlad, nisam za baciti - nasmijao se Marko.

Mislite da ćete sve nadoknaditi?
- Ne zamaram se dugoročnim ciljevima, samo da igram što više - kaže Lešković, koji je od srijede s Lokosima na pripremama u Medulinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 17:00