Marko Đira
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
BJELICA GA JAKO CIJENI

ONAJ KOJI DOLAZI! NOVI MODRI VELIKI TALENT POSTAJE SVE BOLJA ZAMJENA ZA ADEMIJA 'Napravio sam iskorak prema nogometu najveće razine'

MARKO ĐIRA Mladi Dinamov veznjak nakon minimalne pobjede protiv Lokomotive u subotu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. prosinac 2019. 17:20

Često smo se tijekom jeseni, pogotovo u Europi, sjetili Ivana Šunjića. I koliko bi bilo dobro da nije otišao, u zadnje dvije utakmice, protiv Atalante i Manchester Cityja. No to je prošlo svršeno vrijeme, a onaj koji dolazi je Marko Đira. Upravo na toj poziciji u sredini terena Bjelica ga sve više koristi, Đira je dobio priliku i u Ligi prvaka, a protiv Lokomotive je, primjerice, odigrao svih 90 minuta.

- Jako sam zadovoljan. Napravio sam iskorak prema nogometu najveće razine. Upisao sam nekoliko nastupa za seniore, mogu se pohvaliti minutažom u Ligi prvaka. Mislim da sam na dobrom putu i jako sam zadovoljan ovom godinom. Sve je to samo poticaj da još više radim i opravdam povjerenje trenera Bjelica i kluba, koji su stali iza mene - rekao nam je Đira dan poslije dvoboja s Lokomotivom.

Prirodni smjer

S obzirom na to da zbog kartona ne može igrati za Jovićevićevu momčad na Premier League International Cupu, očekujemo da će biti u kadru i za zadnju ovogodišnju utakmicu, s Rijekom. Postaje Đira sve ozbiljnija alternativa svojem Šibenčaninu Ademiju.

- Daleko sam ja još od kapetana. On je jedna od legendi Dinama i dug je put preda mnom da mu se približim. No drage su mi takve usporedbe jer dokazuju da idem nekim dobrim i prirodnim smjerom.

Zagreb, 051119.
Stadion Maksimir.
Trening igraca Dinama pred sutrasnju utakmicu Lige prvaka protiv Sahtara.
Na fotografiji: Marko Djira.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Đira

Sigurno mu nije lako stalno se “šaltati”. Igra malo za prvu, malo za drugu momčad, pa za tu miješanu momčad koja igra PL Cup.

- Nije mi to problem. Svjestan sam da napredujem minutažom na travnjaku. I ako već u nekoj utakmici nisam u planu trenera Bjelice, onda nemam problem s tim da zaigram za Dinamo II ili da s momčadi igram na Premier Cupu. To je dio odrastanja i čim prije to shvatim, to će biti bolje za mene. Što se tiče minutaže protiv Rijeke, to je pitanje za trenera. Ja sam spreman u svakom trenutku odgovoriti izazovu.

Sretan zbog Šibenika

Dinamo u HNL-u u Maksimiru pobjeđuje uglavnom s 1:0. Odnosno, jedino s 1:0.

- Potpisao bih da do kraja sezone svaku dobijemo s 1:0 jer bi to značilo dvostruku krunu. Možda bismo bili zabrinuti da u tim utakmicama nismo imali prilika, ali imali smo ih, a zakazala je samo realizacija. Pobjede i bodovi ono su što se pamti, a realizacija će već doći.

Zagreb, 061119. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 4. kola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Sahtar. 
Na fotografiji: Marko Djira.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
Đira

Kad već spominjemo Šibenik, njegov grad, tamo će se igrati finale Kupa, koje Dinamo još mora izboriti. Prvo Rijeka, a potom, ako prođe, slijedi i Osijek?

- Jako sam sretan što je Šibenik odabran za domaćina finala Kupa, iz dva razloga. Mislim da imamo realnu šansu da budemo u tom finalu pa će mi osobno biti drago ako dobijem priliku zaigrati pred svojima. Druga stvar zbog koje sam sretan jest to što izbor Šibenika pokazuje da se moj matični klub vraća tamo gdje mu je mjesto, u prvi razred hrvatskog nogometa. Šibenik zaslužuje prvoligaški nogomet i nadam se da ću već sljedeće godine igrati s Dinamom na Šubićevcu u prvenstvu.

Ova 2019. bila je za njega uspješna, što očekuje u nadolazećoj, 2020. godini?

- Očekivanja su uvijek ista. Klupski je cilj dvostruka kruna i plasman u europsku skupinu. Kamo sreće da to bude Liga prvaka kao i ove godine. Osobno mi je cilj napredovati u svakom segmentu, dokazati se u seniorskom nogometu i nametnuti se treneru. Naravno, uz zdravlje i sreću u obitelji to su mi neki osnovni ciljevi u godini koja dolazi - rekao je Đira.

Četiri je nastupa upisao u HNL-u, tri u Ligi prvaka, svakako je jedan od dobitnika Dinamove jesenske polusezone. Bjelica ga cijeni, sve što je odigrao bilo je dobro, solidno, nema zbora o tome da bi na proljeće mogao imati još veću minutažu. A možda ćemo ga vidjeti i u srijedu protiv Rijeke. Ako ne u prvih 11, onda kao džokera s klupe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 02:48