Dinko Horkaš
 Srdjan Vrancic / CROPIX
JEDAN JE BLIZU ČISTE DESETKE

ONI SU BUDUĆNOST DINAMA Sportske novosti donose ocjene za pet mladića koji su položili ispit na pripremama: Evo tko je najveće pozitivno iznenađenje

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. siječanj 2018. 17:19

Na turskim pripremama su i petorica mladih nogometaša koji su priključeni prvoj momčadi Marija Cvitanovića.

S obzirom na to da su pripreme pri kraju, evo kako smo mi vidjeli te dečke. Na temelju onoga što smo vidjeli na ovim pripremama, gledajući treninge i utakmice, dali smo im i ocjene u rasponu od 5 do 10, baš kako igrače ocjenjujemo na utakmicama.

DINKO HORKAŠ - 9

Po nama je on najveće pozitivno iznenađenje Dinamovih priprema. Iako smo pogledali neke utakmice druge momčadi koju vodi Igor Jovićević, nismo mogli pretpostaviti da Modri imaju tako kvalitetnog mladog vratara. Izvrsnog refleksa, pravovremenih intervencija, s odličnim čitanjem igre i vrhunske igre nogama koja je tako bitna za vratare u današnjem nogometu, Dinko je svakako vratar koji bi morao napraviti pravu, veliku karijeru. Dinamo pak ne treba brinuti za svoju vratarsku budućnost.

NEVEN ĐURASEK - 8

Također jako pozitivno iznenađenje. Iznimno je hitar i pokretljiv veznjak, koji je izravno zabada prema protivničkom golu, nema straha od pucanja prema vratima, ima dobar pregled igre, zna pronaći pravo rješenje, kod primanje lopte okreće se istog trena prema naprijed, stalno traži igru i dolazi po loptu. Svakako vrlo, vrlo zanimljiv igrač koji već sad ima mjesto u ovoj momčadi koju vodi trener Cvitanović.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX
Karlo Muhar

KARLO MUHAR - 7

Klasičan je defenzivni vezni igrač, izrazito jak, djeluje poput tenka. Moćan je kod oduzimanja lopti, pobjednik je praktički u svakom duelu, podsjeća na Gennara Gattusa iz najboljih dana. Ili ako hoćete, na Arijana Ademija. Pravi je borac, ne odustaje dok protivniku ne oduzme loptu. Treba pak raditi na preciznosti u dodavanjima, u tom segmentu najviše griješi.

ANTONIO MARIN - 7

On ima tek 17 godina. Za razliku od ostalih, na pripreme prve momčadi došao je iz juniora. Ogroman je talent, nenadmašan u igri ‘jedan na jedan’. Kad primi loptu i krene licem prema budite sigurni da će ga taj sjajni mladi dribler predriblati. Iznimno je brz, ima dobar udarac, odmah vidite da Dinamo ima buduću zvijezdu. Najviše podsjeća na Marka Pjacu. Bilo bi dobro nakon priprema u Turskoj ostaviti ga na treninzima s prvom momčadi, te po potrebi puštati na utakmice Dinama 2 ili one juniorske.

MARKO STOLNIK - BEZ OCJENE

Ovog mladića nismo mogli ocijeniti jer je imao problema s aduktorom, tako da nije radio sve što i ostali. Šteta, kad se priključio djelovao je jako dobro, tjelesno je iznimno moćan, motorički izvrstan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:06