Anton Bogolin Baltazar
 CROPIX
NA PUTU PREMA GORE

Oni su najugodnije iznenađenje Druge HNL: ‘I sami smo šokirani što smo ostvarili tako dobar rezultat!‘

‘Nema sumnje da ćemo i na proljeće sve učiniti da i dalje krojimo vrh ljestvice‘.
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 27. prosinac 2020. 13:01

Drugoligaš Opatija osvajanjem trećeg mjesta okončala je svoju polusezonu iz snova. Nakon što su u dvije utakmice nadvisili Mladost iz Petrinje i plasirali se u 2. HNL Opatijci su na drugoligaškim travnjacima ostavili odličan dojam, te zaslužili epitet najugodnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva.


Osim najboljih strijelaca Opatije, Ivora Weitzera i Antonija Pejanovića, koji su kombinirano postigli 14 golova, važnu ulogu u napadu imao je i talentirani 20-godišnji Baltazar Anton Bogolin. Napadačka uzdanica crno-bijelih u 16 nastupa upisao je 3 pogotka i jednu asistenciju. Bogolin je poentirao u domaćim dvobojima protiv Solina i Dugopolja, a najvažniji pogodak postigao je za bod na gostovanju kod jesenskog prvaka Hrvatskog dragovoljca.

Ciljano se pojačavali

- I sami smo pozitivno šokirani što smo ostvarili ovako dobar rezultat za momčad koja je tek ušla u 2. HNL. Ciljano smo se pojačavali kvalitetnim igračima koji iza sebe imaju dosta prvoligaškog iskustva, a i ozračje u momčadi je bilo zaista dobro, tako da u konačnici niti rezultat nije mogao izostati. Možda smo imali i manji pritisak, a i suparnici su nas na početku koji put i nesvjesno podcijenili, no svima smo pokazali da nismo zalutali u drugoligaško društvo - kaže Bogolin.


Bogolin je igrao na dvije pozicije, u samoj špici ili na lijevom krilu.


- Svojim učinkom sam djelomično zadovoljan, postigao sam neke važne golove, ali sam propustio realizirati još neke prigode, tako da se uvijek može bolje. Gol Hrvatskom dragovoljcu ipak ima malo veću vrijednost, iako smo taktički najbolju utakmicu odigrali na gostovanju u Sesvetama - istaknuo je Bogolin, o čijoj karijeri brine zagrebački agent Mario Marenić.


Razlika između igranja u 2. i 3. HNL je po Bogolinu golema.
- To se ne može usporediti, od suparnika, do travnjaka i ozračja na tribinama, imali smo i vrlo korektno suđenje i 2. HNL je svakako respektabilno natjecanje i svakom mladom igraču koji ima određenu kvalitetu preporučio bih da se okuša u ovom rangu natjecanja.


Hrvatski dragovoljac javno je apostrofirao prvoligaške ambicije, a s obzirom na trenutačno treće mjesto na ljestvici ima li Opatija slične ambicije?
- Nema sumnje da ćemo i na proljeće sve učiniti da i dalje krojimo vrh ljestvice. Smatram da je u ovom trenutku za Opatiju 2. HNL idealno okruženje. Što se tiče moje budućnosti upita uvijek ima, ali vjerujem da ću ostati u Opatiji - zaključio je Baltazar Anton Bogolin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 12:26