Srdjan Vrancic / CROPIX
SOLIDNA ATMOSFERA

Opća mobilizacija: Mali noćni razgovori u hotelu As, Štimac sve rasčistio s igračima

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. listopad 2013. 19:06

Mnoge ljubitelje nogometa u Hrvatskoj jako zanima kakva je atmosfera u redovima hrvatske reprezentacije pred put u Škotsku. Upravo je ozračje mnogo puta bio presudan faktor u uspjesima Vatrenih. Na prvi pogled čini da utakmica na Hampden Parku nema krucijalnu važnost jer je Hrvatska praktički osigurala doigravanje, a ne vjerujemo da bi se stvari, čak i da se izgubi u Glasgowu, mogle tako loše posložiti da izgubi status nositelja. Međutim utakmica je vrlo važna jer nakon nje slijede dva sudbonosna ogleda u dodatnim kvalifikacijama. Novi šok u sudaru s nacionalnom vrstom koju Hrvatska nikad nije pobijedila mogao bi imati traumatične i katastrofalne posljedice u studenom, kad se bude odlučivalo o odlasku u Brazil.

Zato je iznimno bitno kakva atmosfera vlada u Štimčevoj družini. Jučer su vrata hotela As, gdje su smješteni hrvatski reprezentativci bila zatvorena, nije bilo nikakvih medijskih aktivnosti, samo je poslijepodne u 17.30 sati održan posljednji trening prije puta u Škotsku, za medije otvoren standardnih 15 minuta. Tako se u izravnim kontaktima nije moglo saznati ništa o tome “kako dišu” igrači i stručni stožer na čelu s Igorom Štimcem.

Ipak, kao što uvijek biva, informacije su se probijale kroz zatvorena vrata, govorile su kako je atmosfera sasvim solidna, da su reprezentativci već zaboravili Belgiju, te da se potpuno mobilizirano pripremaju za ogled u Glasgowu. Potpuno im je jasno što bi donio novi posrtaj. Najvažnije je što igrači zaista svi odreda imaju povjerenja u Štimca i njegov stručni stožer, te izborniku žele pomoći u cijeloj ovoj priči koja ovog trenutka izgleda zabrinjavajuće. Izvori tvrde da se u hotelu razgovaralo otvoreno, da je Štimac s igračima rasčistio sve što je trebalo rasčistiti, te da su glave stavljene “skup”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:34