Nenad Bjelica
 IVAN PERIC/CROPIX
OPET UZ RUB TERENA

Operacija je prošla uspješno, poznat i termin povratka Nenada Bjelice na terene: Vodit će derbi kola

Prije povratka u Gradski vrt, Bjelica će zastati u Zagrebu gdje će odraditi kontrolni pregled.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 13. listopad 2020. 18:34

Pet dana koliko su Bijelo-plavi dobili za odmor od svog trenera Nenada Bjelice, a nakon što su minulog utorka pobijedili Crikvenicu na njenom igralištu u šesnaestini finala Kupa, njima je sasvim sigurno brzo prošlo. No, sezona je u punom jeku i jučer su poslijepodne opet prionuli treningu. U jutarnjim satima svi koji su zateknuti u gradu na Dravi podvrgnuti su testiranju na COVID-19. Nisu testiranju pristupili svi, jer još u Gradskom vrtu nema onih koji su obuhvaćeni obvezama u reprezentacijama kojima su se odazvali. Naravno, nije bilo ni trenera Bjelice, koji je i dalje u Austriji, odnosno u svom domu u Klagenfurtu nakon što mu je izvršena operacija kralježnice.

Sam je Bjelica najavio kako će u Osijeku opet biti ove srijede, u danu kada će na povratku u svoj rodni grad zastati u Zagrebu i obaviti kontrolni pregled. Posljednje informacije govore kako će se svojim učenicima priključiti na treningu u četvrtak. Istog dana trebali bi se pojaviti i slovenski reprezentativci Damjan Bohar i Mario Jurčević, kao i Kongoanac Merveil Ndockyt. Samim time, Bijelo-plavi će tek od četvrtka kompletni provoditi pripreme za nedjeljni prvenstveni ogled s Lokomotivom u svom Gradskom vrtu. Očekuje se da će trenirati svi osim još uvijek ozljedom za rad onemogućenog vezista Mihaela Žapera. No, oporavili su se Ukrajinac Dmitro Lopa i za igru Osijeka iznimno važni Petar Bočkaj. Obojica će biti u Bjeličinom kadru koji će se sučeliti nedjeljnim gostima, momčadi s Kajzerice.

U proteklim je danima na osječkom stadionu bilo pravo zatišje. Uvijek je u stvari tako kada nema Bijelo-plavih, ali ozračje među njihovim simpatizerima, poglavito onim najvjernijim navijačima, iznimno je pozitivno. Svi oni jedva čekaju nastavak natjecanja u kojem su njihovi ljubimci u posljednje vrijeme i te kako uspješni. A dočekali su napokon i vrijeme kada će opet moći na tribine i biti velika podrška svojim ljubimcima. Kapacitet gledatelja je ograničen, smanjen na ukupno po trideset posto od raspoloživih mjesta na svakoj od tribina. Njih, najviše 3.200 moći će proći kroz ulaze stadiona, a ne treba sumnjati da će ijedno mjesto ostati upražnjeno. Bijelo-plavi su u zamahu rezultata koje ostvaruju u natjecanju, a u zamahu je i raspoloženje ljubitelja nogometa koji s velikim očekivanjima i nadanjima vjeruju u nastavak njihovog pobjedničkog niza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 10:21