Ivica Kulešević
 SCREENSHOT: FACEBOOK
STALNO U PROBLEMIMA

Opet udarac za Osijek uoči velikog okršaja s Hajdukom na Poljudu: ‘Ponovno ću morati kemijati‘

‘Tako je kako je, njega nije lako zamijeniti, ali neko rješenje ću pronaći‘.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 03. srpanj 2020. 09:42

Ne znamo koji bi trener tako stoički podnio udarce koje mora podnositi Ivica Kulešević. U derbi s Rijekom ušao je bez Vedrana Jugovića, Laszla Kleinheislera i Dmitra Lope, ali nije zakukao. Nije se nikome požalio. Nije ni kada je ostao bez planiranog pojačanja Erosa Grezde za kojeg je zbog ozljede već završena sezona.

Međutim, unatoč svemu, Kulešević je nepokolebljive vjere u kadar koji mu je na raspolaganju bez ustručavanja u najavi derbija kazao: “Bolji smo od Rijeke i pobijedit ćemo je.


Njegovi su igrači to ostvarili i dokazali. Nadigrali su Riječane u vrlo dobroj utakmici, u nastupu koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. No, opet je u vrijednoj pobjedi Osijek doživio i gubitak u svom kadru. Bijelo-plave u nedjelju čeka novi derbi, treći u nizu u samo osam dana. Ovaj put će biti gosti Hajduka i opet nekompletni.


- Nažalost, Mile Škorić je protiv Rijeke dobio žuti karton a kako mu je treći na Poljudu ćemo biti bez njega - izjavio je trener Kulešević.

Rješenje za Škorića

A ni ovaj puta nije zavapio i požalio se na zlu sreću.


- Tako je kako je, opet ću morati nešto ‘iskemijati’. Škorića nije lako zamijeniti, ali neko rješenje ću pronaći - veli Kulešević.


Od nastavka natjecanja nakon stanke zbog koronavirusa Osijek je najučinkovitija momčad u natjecanju. Jedina koja još nije doživjela poraz, a samo joj se jednom zatresla mreža. Guraju Bijelo-plavi u prvenstvu odlično. Žal ih, međutim, ne napušta zbog načina na koji su izbačeni iz Kupa, a i ta okolnost je dokaz da Kulešević svoj trenerski opus ostvaruje najtežim putem. Sve se lomi i slama na njegovim leđima. Nije momčad koju vodi selektirao, nije ni pripreme prošlog ljeta s njom prošao, zimske je, ali taman kada je sve krenulo stigao je COVID-19 i sve zaustavio.

Brojni problemi

- Prvo gotovo da i nismo trenirali. Onda smo se organizirali i rad ustanovili videokonferencijskim putem. Uspjeli smo se ipak pripremiti i, eto, igramo dobro. Samo još da nema svega toga što nas prati, da nije bilo onog u polufinalu Kupa, da nije bilo te ozljede Grezde s kojim sam i te kako računao, pa sada ozljeda koje nas remete, a izazvane su ubrzanim ritmom natjecanja i teškim rasporedom natjecanja u koji smo ušli. Ali, izdržat ćemo sve i podnijeti svaku žrtvu jer imamo jasan cilj do kojeg namjeravamo doći. Želimo biti drugi na tablici. Ima još dosta bodova u igri, a neću se baviti matematikom, već od svojih igrača tražim i pred njih takve zahtjeve postavljam da u svakom nastupu daju sve od sebe i iskažu veliku kvalitetu koju imaju.


Možda je nedjelja i nadmetanje s Hajdukom ključ cijele sezone.


- Ne, svaka je utakmica jednako važna jer u svakoj se jednak broj bodova može osvojiti. Moj plan je jasan, držati stalni priključak s konkurentima za željeni plasman i spremno se i hrabro sa svakim uhvatiti ukoštac. I s Hajdukom, ali i svima s kojima još moramo igrati do kraja prvenstva - kazao je trener Kulešević.

Osječani već danas putuju u Split

Važan je derbi pred Bijelo-plavima. U nedjelju su gosti Hajduka na Poljudu. A kako bi utakmicu dočekali u optimalnom stanju, odmorni i svježi, u prvoligašu s Drave odlučili su svoje profesionalce već danas preseliti u Split.

Dobro, možda baš i ne u sam Dioklecijanov grad, ali tamo negdje u blizinu Splita gdje će u nedjelju odmjeriti snage s Hajdukom. A gdje, točno, u Gradskom vrtu nismo mogli doznati. (dr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:24