Joško Ponoš/CROPIX
IGRAČI ZADOVOLJNI

Oprezni Plete: Španjolska i Italija su favoriti; Vrsaljko: A tko je to bolji od nas?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. prosinac 2011. 12:31

Hrvatski reprezentativci redom skupinu smatraju atraktivnom, nadasve izazovnom, ali u njihovim prvim dojmovima nije bilo pesimizma. Štoviše...

Stipe Pletikosa je podvukao:

- Mislim da smo dobili dobru skupinu. Realno je da su Španjolci i Talijani favoriti za prve dvije pozicije, ali nas to lišava imperativa, a tada igramo mnogo bolje. Irce poznajemo dobro i možemo ih dobiti, a između Italije i Španjolske očekujem da bismo jednostavnije do pozitivnog rezultata mogli s Talijanima.

Mario Mandžukić sličnog je mišljenja:

- Teška je skupina, ali ja sam sretan da smo dobili velike reprezentacije za protivnike. Ovo je veliki izazov za nas, kako protiv svjetskih i euro prvaka Španjolske i nekad Italije, tako i protiv Iraca. Nema laganih protivnika. Mislim da je dobro što su to reprezentacije koje napadaju, a to nama više odgovara.

Ždrijebom je bio zadovoljan i Ivan Kelava...

- Španjolska je, svakako, određeni favorit u skupini, ali mi ćemo sigurno pokušati sve kako bismo nastavili EP nakon grupne faze natjecanja. Italija i Republika Irska su protivnici po mjeri, imamo jaku reprezentaciju, nikoga se ne trebamo bojati i mogu zaključiti da je ždrijeb u Kijevu, za Hrvatsku, bio uspješan.

Jerko Leko je istaknuo:

- Zadovoljan sam, dobra skupina. Španjolci su, naravno, jaki, europski i svjetski prvaci, ali dobili smo Italiju i Republiku Irsku, koje je priželjkivao i naš stručni stožer.

Najveći optimizam ponudio je Šime Vrsaljko, koga nisu uplašili ni svjetski ni europski prvaci:

- Hrvatska ima iznimno jaku reprezentaciju, moćni smo, motivirani i u našoj skupini nikoga ne bih izdvajao kao favorita. Vjerujem, da se skupina može proći, da se u Ukrajini i Poljskoj može prirediti velika radost hrvatskim navijačima.

Na ždrijebu je osobno bio nazočan Ognjen Vukojević:

- Žao mi je što idemo u Poljsku, želja mi je bila igrati u Ukrajini. Kako god, moja prognoza je da dalje idu Španjolska i Hrvatska - rekao je Vukojević, jedan od članova hrvatske kolonije u Ukrajini.

Srna i Eduardo su, pak, u vrijeme ždrijeba igrali utakmicu za Šahtar protiv kijevskog Arsenala i u pobjedu 5:0 ugradili po gol. Zacijelo ni oni nisu sretni što će prvi dio Eura igrati u Ukrajini, ali mnogo važnija spoznaja od te jest - Hrvatska u skupini C nije bez šansi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 06:17