Ante Čizmić/Cropix
POČINJU ISKUŠENJA ZA BIJELE

OREŠČANIN BEZ NAJBOLJIH IGRAČA NAPADA EUROPU, ALI RJEŠENJA SU VEĆ POZNATA Pogledajte kako će izgledati Hajduk u prvoj utakmici sezone

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. srpanj 2019. 22:13

Na pripremama je 31 igrač, iz tog kadra na Maltu ne idu ozlijeđeni Caktaš i vjerojatno Posavec koji se tek jučer priključio momčadi na Pohorju. Oreščanin je najavio da Posavec neće braniti, da je Duka među vratnicama u utorak protiv Gzire, pa je samo ostala dvojba hoće li Hajdukov Veli Jože prema Splitu ili će otići s momčadi na Maltu da malo osjeti atmosferu i počne raditi s momčadi. Ali jasno je da će od kadra koji je bio na slovenskim pripremama, najviše njih 20 ostati u Zagrebu, dok će ostali sa Caktašem kući u Split.

Neće tu vjerojatno biti posebnih iznenađenje, mlađi igrači iz pohorskog kadra najizgledniji su putnici za Split jer, primjerice, u kadru su do priključenja Posavca već bila četiri vratara (Duka, Ljubić, Matijaš, Blažević), pa bi ako Posavec ode na Maltu trojica mogli produžiti iz Zagreba kući.

U svakom slučaju, momčad za Maltu se lagano profilira, na vratima je Duka, 27-godišnjak koji nije prošle sezone branio od premijerne utakmice prvenstva u Osijeku.

Bez posljedica

Zaradio je lom ruke u dvoboju s napadačem Osijeka, pa je branio 58 minuta u cijeloj sezoni. No, ako je suditi po formi iskazanoj protiv Slaska, gdje je u prvom dijelu spašavao Bijele od težeg poraza, nema straha za vratare. Uostalom, Ljubić je bio impresivan protiv Aluminija, pa se protiv Gzire ne bi smio osjetiti izostanak prvog čuvara mreže Posavca.

To što nema Caktaša veći je problem, jer nisu Bijeli pokazali lakoću u završnicui koja ih je krasila s Caktašem tijekom proljetne polusezone kada je fantazist iz Dugopolja postao prvi golgeter HNL-a.

Sportske novosti

Out do Puljana

Nije uzalud ni činjenica da je Mijo Caktaš dobitnik Žuta majice, najbolji je igrač prošle sezone po ocjenama novinara Sportskih novosti sa svih prvoligaških travnjaka. Ali, Mije nema do Istre, nažalost, do tada mu se ni nagrada ne može uručiti. No, bit će vremena da Caktaš primi sva priznanja za dosege iz protekle sezone, ali u ovom trenutku je najbitnije da se Hajdukov prvi strijelac i najbolji igrač uredno spremi i oporavi za važnije utakmice koje će doći u kolovozu.

Za prsa ispred

U srpnju su Gzira, pa Latvijci ili Albanci, a u prvenstvu Istra i Varaždin. Dovoljno prostora da se Caktaš vrati spreman krajem ovog mjeseca, a do tada će se Delić, Tahiraj i Sahiti boriti za ulogu “lažne devetke”. Otvorena je pozicija alternacije Caktaša, u ovom trenutku praktički jedino mjesto koje nema precizan dogovor.

Delić je dobio veću minutažu, postigao i jedan pogodak, vjerojatno je “za prsa” ispred konkurencije, ali dominantne alternacije nema. U sredini je još upitan Nejašmić, ne bude li oporavljen od ozljede, alternacija je Beširović. U obrani je Svatok ispred Lopeza, a Simić je tek došao ovog tjedna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:58