Oreščanin
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

OREŠČANIN NAJAVIO SUDAR S ISTROM NA POLJUDU 'Ne mogu znati što oni planiraju, ali utakmica može biti vrlo komplicirana, oni nemaju što izgubiti

Piše: Frane VulasObjavljeno: 18. svibanj 2019. 13:40

U pretposljednjem kolu HT Prve HNL Hajduk će u nedjelju ugostiti Istru 1961 (16.30 sati). Igra se bez gledatelja zbog kazne koju je Hajduk dobio zbog incidenata na susretu protiv Rijeke na Poljudu. Još bod Hajduka dijeli od potvrde nastupa u Europi.

- Ovom utakmicom bismo mogli matematički osigurati ulazak u Europu, ostvariti cilj kojem smo se potajno nadali kada smo tek dolazili - rekao je na presici dan prije susreta trener Hajduka Siniša Oreščanin, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kakvu Istru 1961 očekujete?

- Ne mogu znati što oni planiraju, ali njima su ovo idealne utakmice kao pripreme za kvalifikacije za ostanak. Da sam u njihovoj poziciji meni bi ovo bile vrlo važne utakmice za pripremu za to – kazao je Oreščanin.

Brine li vas da se ne dogodi situacija ajmo svi dodat Caktašu zbog utrke za najboljim strijelcem lige?

- To neće biti problem. Ne razmišljamo o tome, nismo dosad nikada potencirali stvari na taj način. Dogodilo se kroz polusezonu da je momčad izbacila Miju. Igra je ta koja nosi da se on nađe u šansi, a on to dobro realizira.

Split, 100219.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola Prve HT lige izmedju HNK Hajduk i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Domagoj Bradaric, trener Sinisa Orescanin.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Koga nema?

- Još imamo popodne, ali ono što znamo je da Vučur, Mikulić i Juranović nisu u kadru.

Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se ili? A vraća se Ismajli, on mora uć'?

- Mora se samo umrit'. Gledamo kontekst utakmice.

Poljudski debi imali ste protiv Istre pred praznim tribinama, sada ćete i zatvorit domaći dio sezone na isti način?

- Puno će nam nedostajati podrška navijača. Poljud nam je 12. igrač, nisam time otkrio toplu vodu. Ta utakmica je bila zahtjevna. Niti želim niti mogu niti znam što se događa unutar njihovog kluba, ali po vrijednosti momčadi sigurno Istra vrijedi više, vidim pojedinačnu kvalitetu u njihovoj momčadi. Nastojat ću koliko god mogu dati na važnosti utakmici. Utakmica može biti vrlo komplicirana. Istra nema što izgubiti. Igraju pripremnu utakmicu za kvalifikacije, igrači se mogu nametnuti, a vidim u njih individualnu kvalitetu.

Kakve je osjećaj sada kada ste na korak do ušuljavanja u Europu?

- Dobar je osjećaj, ali pokušavam biti na zemlji. Imamo još dva tjedna, moramo ih odraditi jako dobro. Još nismo osigurali Europu. I nama je ovo priprema za dalje.

Jeste li već sada ponosni na ono što je momčad napravila?

- Nisam tip od velikih riječi, ja bih volio da netko drugi o tome govori. Zahvalan sam igračima i stožeru, ponosan na način na koji smo funkcionirali u ovih pola godine. A netko drugi mora ocjenjivati naš rad.

Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX

Treće mjesto bitno je i zbog kasnijeg početka priprema, sezone?

- Ajmo mi sutra nadamo se osigurati Europu, pa ćemo onda pričati o trećem mjestu. O tom potom.

Želja i vas i momčadi je svakako da domaći dio sezone zaokružite pobjedom?

- Naravno, žao nam je zbog publike koja neće biti na stadionu, ali čujem da će biti oko nas. Želim domaći dio prvenstva završiti dobrim rezultatom i pobjedom.

Koliko ste zadovoljni igrom Palaverse protiv Rudeša?

- Ja bih to okrenuo na momčad, dobro je odreagirala, a on je kao kotačić dobro odreagirao. Kada momčad dobro reagira, onda i on tu ima svoju bitnu ulogu kao što je bilo i protiv Rudeša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 21:21