ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
‘DINAMO? NE ZNAM ŠTO ĆE...‘

‘Osijek će biti prvak Hrvatske, vjerujem to! I nisam razočaran što me Dalić nije zvao, moje je da radim‘

Ivušić iza sebe ima uistinu odličnu sezonu u dresu osječkoga kluba i nada se povijesnom uspjehu
Piše: Darko RužićObjavljeno: 19. ožujak 2021. 18:22

Nema dvojbe, Ivica Ivušić je zaključao svoju mrežu. Od svih prvoligaških vratara najviše ju je puta sačuvao netaknutom. Jure i neki svjetski najveći igrači za osobnim rekordima, jure i vratari, naravno, ali on kao da ne haje za mogućnosti da na kraju sezone bude taj koji je rjeđe od ostalih vadio loptu iz svoje mreže. U karijeri još takve brojke kakve ima sada, od čak četrnaest utakmica bez primljenog gola, nije ranije imao...

- Ne vodim evidenciju o tome, ali ne sjećam se da sam imao takvu okolnost. Međutim, moram istaknuti da to nije samo moja zasluga, već cijele momčadi. Igramo odgovorno i disciplinirano, pa i protivnicima dopuštamo malo situacija da nas svladaju - izjavio je prvi vratar osječkog kluba Ivušić.

Jednom će doći red

Skromnost je, kažu svi koji ga znaju, a nije ih malo, jedna od njegovih vrlina. U Osijeku će mnogi ustvrditi i prisnažiti svom uvjerenju da boljeg i sigurnijeg vratara od njega u Prvoj HNL nema. Ali, reprezentacija mu je još uvijek nedostižan san. Izbornik Zlatko Dalić ima neke druge ljude od svog povjerenja, pa je i posljednji popis Vatrenih za nadolazeće kvalifikacijske dvoboje napravio bez vas. Razočarani?
- Ne, ne mogu ni reći da sam se pozivu nadao. Hrvatska ima iznimno kvalitetne vratare, a na izborniku je odluka o tome tko mu treba i kome vjeruje. Nisam, stvarno nisam razočaran. Moje je da branim što bolje, kvalitetno u kontinuitetu, a nadam se da će jednom i na mene doći red - kazao je Ivušić.

Izvrsne su njegove obrane kojima čuva Osijekovu mrežu, ali on ih sebi ne uzima, već spremno i iskreno dijeli s drugima.
- Nema pojedinca bez momčadi. Kada su svi vrhunski, onda i pojedinci dolaze do izražaja. Znam što je moj posao i nastojim ga obaviti na pravi način, ali, opet kažem, bez kvalitetnih suigrača, momčadi, ništa nije moguće.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Bijelo-plavi, a i on kao posljednji čovjek njegove obrane, i dalje gledaju u leđa na tablici vodećem Dinamu. No, žele oni i na vrh, okrenuti situaciju u svoju korist.
- Dakako, to nam je u međusobnim razgovorima svima tema i uvijek to iznjedrimo kao naš cilj. Vjerujemo da možemo i hoćemo, da će Osijek postati prvak HNL - odlučno zbori Osijekov vratar.

Glavni i jedini konkurent, Dinamo, zasigurno je doživio ozbiljan udarac eliminacijom braće Zdravka i Zorana Mamića. Je li to mogućnost koju Osijek može iskoristiti?
- To neću komentirati, ne tiče se nas. Jedino o čemu vodimo računa smo mi sami i naše igre - odlučno je odgovorio Ivušić.

Nitko u to više ne dvoji, Osijek je, Bijelo-plavi su, konkurentno društvo u borbi za naslov prvaka Hrvatske.
- Kako da ne, slažem se s takvim mišljenjima, iako je kraj još daleko. U igri su još 33 boda. Ne znam što će učiniti Dinamo ili bilo tko drugi, zanima me samo što ćemo učiniti mi, a uvjeren sam možemo puno, odnosno, najviše što nam je potrebno da prvi prođemo kroz cilj.

Osijek u vama ima jednog od najboljih vratara, onog koji je četrnaest puta u HNL-u sačuvao mrežu, a da iz nje nije morao vaditi loptu, ali ima i vodećeg strijelca prvenstva Ramona Miereza, sada i iskusnog Ivana Santinija.

Snaga u kolektivu

Kako bi se vi sami osjećali da su vam oni nasuprot u protivničkoj momčadi?
- Neugodno, jer ni jednoj obrani, ni jednom vrataru, ne može biti drugačije kada znaju da se moraju s takvim napadačima nositi i boriti. Meni je veliko zadovoljstvo što sam u istoj momčadi s njima dvojicom i što igram s njima, ali opet vrijedi ono najbitnije, snaga Osijeka nije u pojedincu već u našem zajedništvu, u kolektivu, u načinu igre koji primjenjujemo, dakle, tom pobjedničkom stavu koji nam je trener Bjelica sa svojim suradnicima ugradio u sve nas - rekao je Ivušić.

Sutra Bijelo-plave čeka novi izazov. U goste im u prvenstvu dolazi posljednjeplasirana Lokomotiva, koju su dobili u posljednja dva ligaška dvoboja.
- To je ono od svega najbitnije i ono što me jedino zanima. Razmišljam samo o toj utakmici i kao i svi u momčadi želim ostvarenje nove pobjede. To nam je u ovom trenutku navažnije - kazao je izvrsni Osijekov vratar Ivica Ivušić.

Čiste mreže vratara ove sezone

1. Ivica Ivušić
(Osijek)
14/25
(56 % utakmica)
2. Dominik Livaković
(Dinamo)
10/22
(45 % utakmica)
3. Ivan Filipović
(S. Belupo)
7/23
(30 % utakmica)
4. Nediljko Labrović
(Šibenik)
7/25
(28 % utakmica)
5. Ivan Banić
(Gorica)
5/11
(45 % utakmica)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:04