Adam Gyurcso
 TWITTER
NOVO IME U SVLAČIONICI

Osijek i službeno doveo igrača Hajduka! Kod Bjelice je stigao bez odštete: ‘Ovo je bolja sredina za mene‘

‘Mislio sam da bih mogao završiti u B momčadi Hajduka kao što su neki drugi, ovo je iskorak‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. veljača 2021. 14:06

Adam Gyurcso danas je i službeno predstavljen kao novi igrač Osijeka. Mađarski krilni napadač u Osijek stiže bez odštete, nakon što je prije osam dana raskinuo ugovor s Hajdukom, a Bijeli će od njegovog transfera nešto zaraditi u slučaju da se ispune bonusi koji nisu poznati javnosti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Gyurcso je na Poljud došao u siječnju 2018. iz poljskog Pogona, na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora. Mađar je u tih pola godine pokazao dobre igre pa su Bijeli odlučili otkupiti njegov ugovor za 450 tisuća eura. Damir Burić ga je u ljeto 2019. otpisao, pa je Gyurcso prošlu sezonu proveo na posudbi u mađarskoj Puškaš Akademiju u domovini, a nakon isteka posudbe vratio se u Hajduk.

Gyurcso je u karijeri za Hajduk odigrao ukupno 74 utakmice na kojima je postigao 15 i namjestio 20 golova.

- Sretan sam što sam ovdje. Zahvalan sam što mi se u trenutnoj situaciju pružila ovakva prilika. Trener me doveo jer ima povjerenja u mene i vjerujem da ću se uspjeti nametnuti - rekao je u uvodu Gyurcso.

Kada je došlo do kontakta s Osijekom?

- Smatram da je ovo bolja sredina za mene nego situacija u kojoj sam bio. Mislio sam da bih mogao završiti u B momčadi Hajduka kao što su neki drugi igrači, ovo je za mene iskorak.

Kakav je bio osjećaj u dresu Hajduka igrati protiv Osijeka?

- Utakmice u Osijeku su uvijek izuzetno zahtjevne, atmosfera je uvijek odlična. Drago mi je da ću sada tu atmosferu osjetiti kao igrač Osijeka. Jedva čekam da se navijači vrate na tribine.

Kako gledaš na konkurenciju?

- Osjećam se bolje na lijevoj strani, ali nemam problema s tim što je konkurencija jaka. To mi je samo dodatna motivacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:08