VLADO KOS/CROPIX Cropix
POGLED SA STRANE

‘Osijek nikad nije bio veći kandidat za naslov prvaka! Odlazak Mamića? Mora se odraziti na igrače Dinama‘

Robert Špehar, legenda Osijeka, uvjeren je u uspješan rasplet sezone za njegov voljeni klub
Piše: Darko RužićObjavljeno: 19. ožujak 2021. 22:39

Jedan od najboljih igrača u povijesti prvoligaša s Drave Robert Špehar, ne treba to niti naglašavati, niti na tu činjenicu podsjećati, veliki je navijač Osijeka. Klub je to iz kojeg je krenuo uzlaznom putanjom svoje karijere. Dva puta je bio najbolji strijelac prvenstva Prve HNL, igrao i u Zagrebu, Monacu, Clubu Bruggeu, Sportingu, Galatasarayu, Omoniji, svuda je to činio na razini kvalitete i sposobnosti istinskog znalca.

Danas je u igračkoj mirovini, iako, i dalje je u nogometu, uz njega, dobro upućen u sve što se u njemu događa. Uvijek je i zanimljivo njegovo mišljenje i stav o svemu što se nogometa tiče...

Njegov Osijek je u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Nikad tako ozbiljno i nikad toliko ambiciozno. K tome, negdašnji u suigrač danas je trener Bijelo-plavih - Nenad Bjelica.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

- Vjerujem i nadam se da Osijek ovaj puta može na sam vrh. Nikad klub nije bio tako posložen i imao tako pozitivno ozračje, što je nedvojbeno važan prateći dio dolaska do uspjeha. Nedostaju samo oni jako važni, navijači, Kohorta, kao bitan poguranac igračima na travnjaku, ali to je viša sila i mora se svatko s tim pomiriti. Svima je u Hrvatskoj jednaka situacija, iako je našim igračima to veliki nedostatak, nemaju onog toliko bitnog svog dvanaestog igrača. Poglavito u svom Gradskom vrtu. No, do sada su već pokazali da se i s tom nepovoljnom okolnosti mogu nositi. Vjerujem da će i do kraja sezone to moći činiti jer malo je nade da će se gledatelji vratiti na tribine dok ovo prvenstvo traje - kazao je Špehar.

Još je Osijek bodovno “kratak” za Dinamom, ali taj klub prolazi neku drugu kalvariju nakon pravomoćnosti presude braći Zdravku i Zoranu Mamić.

- To je okolnost koja će se odraziti na igrače Dinama. Mora. Nije isto, iako su Krznar i Peternac i do sada bili najbliži suradnici Zorana Mamića, hoće li on tijekom utakmice vodi momčad ili netko drugi, bez obzira koliko imao trenerske kvalitete. Može to proći, jednom, dvaput, ali sumnjam da će prolaziti u dužem razdoblju - veli Špehar.

Znači, i to je karta na koju može igrati Osijek i Bjelica...

- Neću to tako reći. Prije ću kazati kako u Osijeku vlada jako pozitivno ozračje. Nikad takvo nije bilo. Tu je kvaliteta igračkog kadra, koji još k tome ima potrebnu i nikad veću širinu. Udarna momčad Bijelo-plavih je silno jaka, a pogledajte samo da na klupi za pričuve sjede jedan Erceg, Gyurcso, Lopa ili i neki od onih koji uvijek svoj dio posla na travnjaku odrade na pravi način kao Miloš ili Jurčević.

Osijek je ove sezone jako snažan i to je činjenica, ističe 50-godišnji bivši ofenzivac...

- Napadači Mierez i Santini su udarne igle kakve malo tko ima, tu je niz jako dobrih igrača, od Bohara i Bočkaja, ali i svih ostalih. Mislim da se ove sezone može doći do uspjeha kakvog naš klub nikad do sada nije ostvario. Pogledajte i raspored, Dinamo još mora igrati s Hajdukom, a to je uvijek neizvjestan ishod, dolazi još i u naš Gradski vrt. Samo, naši Bijelo-plavi moraju biti i dalje u kontinuitetu pobjeda, mogu oni to, vjerujem i nadam se. Da, Osijek je stvarno ozbiljan i legitiman kandidat za naslov prvaka. Kao nikad prije... - izjavio je Robert Špehar, igrač, napadač, onaj koji je s pravom na leđima tijekom igračke karijeri nosio broj deset, broj koji u pravilu obilježava najboljeg...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 08:37