Vlado Kos / Cropix
NASILNA UVERTIRA

Osijek pobijedio u slavonskom derbiju, sukob Kohorte i Ultrasa kao uvertira za derbi

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 20. studeni 2010. 21:11

Nogometaši Osijeka pobijedili su pred dvije tisuće gledatelja u slavonskom derbiju Cibaliju 1-0 pogotkom Antona Maglice iz 32. minute. Kao i uoči svih utakmica 16. kola HNL-a i u Gradskom vrtu je prije susreta održana minuta šutnje za sve poginule u Vukovaru i Domovinskom ratu.

Vremenske prilike u Osijeku nisu bile idealne, štoviše, postojala je mogućnost odgode slavonskog derbija zbog magle. Sudačka postava i delegat susreta izašli su sat vremena uoči utakmice na teren i odlučili da će se ipak igrati. Kao što i priliči većini derbija, nije se 'umiralo' u ljepoti, veliki rivali krenuli su oprezno u susret, pa smo, posljednično, prvu priliku vidjeli tek u 19. minuti. Igrači Cibalije povukli su kontru, lopta je došla do Prgometa čiji je udarac u suprotni kut zaustavila vratnica.

Na scenu su potom stupili Osječani koji su, nakon dvije neiskorištene prilike, došli u vodstvo u 31. minuti. Miličević je uputio centaršut pred gol Cibalije, najbolje se snašao mladi Anton Maglica na radost domaćih navijača. Veliku priliku za izjednačenje imao je Bartolović u 39. minuti, no iskusni napadač Cibalije nije se snašao.

U nastavku se još gušća magla nadvila nad Gradski vrt, a nogomet nije bio na razini iz prvih 45 minuta. U 75. minuti sreća je pomazila goste. Kvržić je s 25 metara uputio pravu bombu, ali lopta je na žalost Osječana odsjela na vratnici. Tri minute prije kraja susreta crveni karton zaradio je Pelaić, ali Vinkovčani više nisu imali dovoljno vremena za izjednačenje.

Slavonski nogometni derbi između Osijeka i Cibalije imao je i nenogometnu uvertiru tučnjavom navijača dvaju klubova, pripadnika Kohorte i Ultrasa.



Prema prvim informacijama koje smo dobili do sukoba je došlo u blizini stadiona kod kultnog restorana Bijelo plavi, koji je pri tome i oštećen.

U tučnjavi je sudjelovalao oko 30-ak osoba, od kojih je policija nekolicinu privela.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 19:15