CROPIX
PRVA HNL

OSIJEK PREKINUO NIZ NEPOBJEDIVOSTI U GRADSKOM VRTU Bočkaj remek-djelom zaradio ovacije s tribina, ali nije bilo dovoljno za sva tri boda!

Nogometaši Osijeka i Slaven Belupo odigrali su 1-1 (0-0) u prvoj utakmici 5. kola Prve HNL odigranoj u petak u osječkom Gradskom vrtu. Strijelac vodećeg pogotka za Osijek bio je Petar Bočkaj u 72. minuti, dok je konačnih 1-1 postavio Izraelac Gordana u 87. minuti.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 25. kolovoz 2018. 00:06

OSIJEK - SLAVEN BELUPO (Bočkaj 72' / Gordana 87')

OSIJEK: Malenica - Lončar (od 46. Pilj), Gutieri, Škorić - Grgić, Mudražija, Hajradinović, Lopa (od 61. Boban), Bočkaj - Marić, Henty. Trener: Zoran Zekić

SLAVEN BELUPO: Marković - Musa, Međimorec, Šarlija (od 76. Jelić) - Karamarko (od 82. Bogojević), Puclin, Vidović, Goda - Gordana, Bongongui (od 56. Bačelić-Grgić) - Mendy. Trener: Tomislav Ivković.

U sedam posljednjih međusobnih utakmica Slaven Belupo nije zatresao mrežu Osijeku. Ovaj puta jeste jedan i to za vrijedan bod. Za ona druga dva žaliti će domaćini.

Zgodna je bila prigoda da prije početka utakmice nazočni gledatelji pozdrave osvajača srebrne medalje na EP u Glasgowu gimnastičara Roberta Seligmana. Simbolično, dakako uz veliki pljesak gledatelja glavni skaut prvoligaša s Drave Marin Skender mu je uručio bijelo-plavu majicu s brojem dva kao podsjetnik da je na EP bio drugi.

Vrućina i sparina dočekali su aktere utakmice. Doduše, organizator je obilno zalijevao travnjak prije njenog početka, ali temperatura se tako smanjiti nije mogla. Tek podloga za igru učiniti mekšom i pogodnijom. A obje su momčadi jedna drugoj uglavnom bile prilična nepoznanica. Poglavito gosti iz Koprivnice svojim domaćinima. Nikada još Slaven Belupo nije u Osijeku nastupio s tolikim brojem igrača iz inozemstva, ali pušu u našem nogometu neki novi vjetrovi i to više nije nikakvo iznenađenje. U ostalom, ima i Osijek šestoricu stranaca, a toliko ih je u zapisniku bilo i na strani momčadi iz Koprivnice. A i to je bila okolnost koja je davala zanimljivost utakmici.

Osijek, 240818.
Gradski vrt.
Utakmica 1. HNL, 5. kolo izmedju NK Osijeka i NK Slaven Belupa.
Na fotografiji: utakmica.
Foto: CROPIX
CROPIX

Već u šestoj minuti Osijek je imao veliku prigodu. Bočkaj je podvalio dubinsku loptu u kazneni prostor gostiju za Marića, ovaj je pucao ciljajući u suprotni donji lijevi kut, ali vratar Marković je uspio skrenuti loptu u korner. Ta je akcija izazvala pljesak s tribina i navijestila što domaćini kroz igru traže. Mirno i strpljivo su organizirali svoje napade uzdajući se kako će pronači neku pukotinu u protivničkoj obrani. A nije Slaven Belupo bio neambiciozan, dapače. Nerijetko je i on kretao u brze napade koji baš i nisu bili neopasni. Ako se istakao čuvar mreže gostiju Marković pljesak je pobrao i domaći Malenica.

Osijek, 240818.
Gradski vrt.
Utakmica 1. HNL, 5. kolo izmedju NK Osijeka i NK Slaven Belupa.
Na fotografiji: utakmica.
Foto: CROPIX
CROPIX

Bongongui je imao veliku prigodu u 15. minuti, a Malenica nogom spriječio ulazak lopte u svoju mrežu. Slaven Belupo je djelovao mirnije i u predaji lopte puno točnije. Osijek je čak i pretjerivao u traženju probojnosti dugim loptama koje su bile lak plijen gostujuće obrane, a ona druga, domaća, svojim reakcijama nije ulijevala povjerenje već je izazivala ozbiljnu zabrinutost svojih navijača. Narodski rečeno, prečesto je "plivala". A zaplivala je i u 36. minuti kada je u veliku prigodu došao Bongongui, ali opet je Malenica sjajno intervenirao i spasio svoju mrežu. Osijek je bio blijed, nedorečen i bezidejan. Sve je više bio suočen i sa zvižducima nezadovoljnih gledatelja. S druge strane Slaven Belupo je igrao vrlo dobro, od svojih domaćina bolje u svakom slučaju, a njegove su kontre bile za udžbenike. Brze, jednostavne, okomite i opasne.

Osijek, 240818.
Gradski vrt.
Utakmica 1. HNL, 5. kolo izmedju NK Osijeka i NK Slaven Belupa.
Na fotografiji: utakmica.
Foto: CROPIX
CROPIX

Ostavio je Zoran Zekić u poluvremenu u svlačionici Lončara, a u igru uveo Pilja. Promijenio je i formaciju svoje momčadi posloživši je u 4 - 3 - 3. Zaigrali su potom Bijelo-plavi bolje, konačno i brže i opasnije. Imali i veliku prigodu u 60. minuti, ali Grgić je bio neprecizan. Pritisak ka kaznenom prostoru gostiju bivao je sve jači, ali nije išlo. Ne iz igre, ali je nakon prekida. Velemajstor izvođenja slobodnih udaraca Petar Bočkaj smjestio je loptu s osamnaest metara u lijevi gornji kut. Doveo je Osijek u vodstvo i zaradio ovacije s tribina. Ali nije to bilo dovoljno za sva tri boda. Iako u drugom poluvremenu podređen Slaven Belupo je uspio poravnati. Opet je Osijek primio gol iz prekida! Prekinut je tako i njegov niz uzastopnih pobjeda na domaćem terenu.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 22:35