FINALE KUPA UŽIVO

Osijek promašio penal za izjednačenje! Ibanez pogodio za dvostruku krunu Dinama

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 09. svibanj 2012. 20:21
DINAMO - OSIJEK 2:1 (Kovačić 51. Beqiraj 63.'; Vrsaljko 69.')



Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić - Calello, Badelj - Leko, Sammir, Kovačić, Beqiraj.

OSIJEK: Vargić - Ibriks, Smoje, Vrgoč, Lešković - Kurtović - Šorša, Kvržić, Jugović, Lukačević - Maglica.

73. minuta - Sammir je imao priliku s 5 metara, mogao je rješiti pitanje pobjednika, ali nije uspio uputiti udarac.

72. minuta - Osječani su tražili 11-erac, signalizirali su sucu da je netko od igrača Dinama igrao rukom u kaznenom prostoru, ali glavni sudac utakmice nije reagirao.

69. minuta - GOOL Vrsaljko je postigao autogol.

63. minuta - GOOL Jerko Leko asistirao je s desna strane za Beqiraja, a najbolji strijelac HNL-a pogodio je glavom za povećanje vodstva.

58. minuta - Prilika za Osijek. Lopta je kružila oko kaznenog prostora Dinama, ali nitko od igrača Osijeka nije uspio uputiti udarac.

51. minuta - GOOL Kovačić se u solo prodoru izborio za priliku za udarac i sa 16 metara matirao Vargića.

Počelo je 2. poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena.

45. minuta - Osijek je imao priliku iz kontre, Lukačević se našao u prilici za udarac, iskoristio je, ali lopta je otišla daleko od Kelavinih vrata.

37. minuta - Sammir je izveo korner (9. za Dinamo), lopta se odbila i došla do Leke, koji je uputio mlak udarac prema Vargiću.

28. minuta - Sammir je probio u 16-erac Osijeka, ali se dinamov igrač nije najbolje snašao.

20. minuta - Sammir je izveo slobodni udarac s 20 metara, ali je bio neprecizan.

12. minuta - Vida je izgubio loptu na centru, lopta je došla do Kvržića koji se izborio za poziciju i pucao, ali Kelava je odlično reagirao iodbio loptu u korner.

9. minuta - Dinamo dominira u početku utakmice, Modri rade pritisak na vrata Osijeka, dok gosti svoje šanse traže iz kontre i polukontre.

Utakmica je počela.

Dinamo će danas pokušati dvostrukom krunom zaokružiti uspješnu sezonu. S obzirom na rezultat iz prve utakmice (0:0), u uzvrat ulaze kao veliki favoriti. Ne kao apsolutni što su priželjkivali uoči odlaska u Osijek, no i dalje malo tko vjeruje da je iznenađenje moguće.

- Spremno dočekujemo utakmicu i već sam puno puta istaknuo kako je dvostruka titula naš cilj. Momčad je dobro raspoložena, motiva ne nedostaje, a to smo pokazali i pobjedom protiv Zagreba - poručio je trener Čačić.

Malih problema modri strateg ima s napadačima s obzirom na ozljede Rukavine i Krstanovića, no kako u pravilu igra samo s jednim vjerojatno bi obojica i počela utakmicu s klupe. Za sada je u vršku napada nedodirljiv prvi strijelac lige Fatos Beqiraj.

Upitan je i nastup Šime Vrsaljka. Ako on neće moći, njegovu će poziciju zauzeti Vida, a stoperski par će činiti iskusni Šimunić i Tonel.

- Moramo voditi računa o prekidima, Osijek je tu jako opasan. Imaju aktivan rezultat što znači da će biti strpljivi i čekati priliku da zaprijete. No siguran sam kako neće dočekati jedanaesterce. Riješit ćemo priču ranije - zaključio je Ante Čačić.

U Osijeku su zadovoljni što u prvoj utakmici ništa nije riješeno. Dapače, dojam je kako danas sve kreće ispočetka. Trener Mršić ističe priliku generacije:

- Fraza je u sličnim situacijama kako je ovo prigoda generacije, ali ona to ovaj put doista jest. Igrači su ti koji mogu najviše dobiti, jer će se oni naći u izlogu i sami sebi mogu podići cijenu. Posao je težak, no ne bojimo se i nećemo ustuknuti.

Taktiku Osijeka nije teško predvidjeti - igrati će čvrsto i defanzivno, te kako je domaći trener i najavio, čekati priliku nakon prekida ili protunapada. Postignuti pogodak ih stavlja u povlaštenu poziciju zbog pravila gola u gostima, no iluzorno je očekivati osječke napade od samog početka. Vrijedi istaknuti da se u slučaju rezultata 0:0 nema produžetaka već se odmah pucaju jedanaesterci.

Televizijskog prijenosa opet nema. Sramota, ako se u hrvatskoj nogometu i oko njega više itko poznaje sram.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:34