Ramon Mierez (u žutom dresu)
 GORAN SEBELIC/CROPIX
Sportske novosti doznaju

Osijek pronašao svoje pojačanje godine!? Fizički je ‘zvijer‘, igrač koji je već zabijao na HNL terenima

S 23 godine to je i te kako veliki potencijal i potentan igrač, važan za Osijekove ambicije
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 11. kolovoz 2020. 12:36

Dolazak Ramona Miereza u Osijek bio je aktualan već prošle godine. Tada je Argentinac, dok je još bio igrač Istre 1961 (na posudbi iz Alavesa), bio velika želja struke u Gradskom vrtu. Ta je želja konkretizirana ponudom od 1,5 milijuna eura, ali su čelnici iz Vitoria-Gasteiza odbili tu opciju.

Otkup za 2,2 milijuna €

Po završetku sezone doveli su Miereza na pripreme s Alavesom i kanili su ga testirati za prvu momčad. No, Argentinac nije imao sreće, a vjerojatno je i sam doprinio tome da se za vrijeme priprema ozbiljno ozlijedi. Imao je rupturu mišića, što se nadovezalo na probleme koje je imao u Puli u proljetnom dijelu 2018./19. sezone. Kad je propustio tu šansu, Mierez je poslan na posudbu u Tenerife, gdje je u drugoligaškoj konkurenciji, od 42 kola nastupio u 30 utakmica, s jednim pogotkom i jednom asistencijom. Bio je starter samo šest puta, ušao je 14 puta klupe, skupivši 699 minuta igre, odnosno prosječno 35 po nastupu. Opet je imao problema s ozljedom i daleko je to od učinaka i statusa koje je imao u Puli, pogotovo u prvoj polusezoni.

image
Ramon Mierez (lijevo)
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Alaves je Miereza doveo iz Club Atletico Tigrea, prvo na posudbu za 250 tisuća eura, a onda su ga nakon nastupa u Istri otkupili za 2,2 milijuna eura. U Prvoj HNL debitirao je upravo u Osijeku kad je ušao u nastavku igre (završilo 3:0 za domaćine). Bio je to 12. kolovoza 2018. godine. Zanimljivo je i to da je posljednjih gol u HNL-u postigao opet protiv Osijeka, 19. travnja prošle godine, kada je presudio pobjednika u završnici utakmice (1:0). Ukupno je kroz tu sezonu Mierez poentirao 10 puta, uz pet asistencija u ukupno 20 nastupa.

Jesenji dio bio mu je senzacionalan, ne samo zbog toga što je postigao osam od tih 10 pogodaka, te tri od pet asistencija. Mierez je bio “gladan dokazivanja” i kad je zaigrao u prvoj postavi Istre, to više nije bila ista momčad kao prije njega. Fizički je “zvijer”, žilav, borben do daske, odličnog skoka iako nije visok (182 cm), igrao je i vrlo agresivan visoki presing, ali i davao dubinu svojom hitrinom. Pravi centarfor kojeg, kad je u formi, obožavaju svi treneri. Tehnički je korektan, ali su mu moć i borbenost jača strana, uz zavidnu efikasnost.

Nije htio opet u Pulu

Mierez je nakon pola sezone htio u Španjolsku, vjerojatno mu je tako bilo i obećano, ali kako takav scenarij nije bio u planu kluba, teško je prihvatio da se mora vratiti u Pulu. Kasnio je u drugi dio sezone, stigao nespreman i odmah se ozlijedio u prvoj utakmici s Dinamom u Maksimiru. Praktično je izgubio mjesec i pol dana. Više nije bio tako silovit, ali je opet po povratku na teren, postigao dva pogotka (Slaven Belupo, Osijek) i dodao tri asistencije te pridonio direktnom osvajanju najmanje šest bodova...

Treba vidjeti u kojem stanju dolazi u Osijek, i u kojem aranžmanu. Nije igrao od lipnja. U svakom slučaju, s 23 godine to je i te kako veliki potencijal i potentan igrač. Za Osijekove ambicije može biti faktor velikog natjecateljskog iskoraka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:01