Vlado Kos / Cropix
POLUFINALE KUPA

Osijek riješio sve u prvoj utakmici. Ultrasi palili stolice, sudac prekinuo susret

Piše: Darko RužićObjavljeno: 03. travanj 2012. 21:16

Žustro je počelo. Već na isteku prve minute nešto se zbilo s Lukačevićem, ali igra nije prekinuta. Ukazana mu je pomoć pa se vratio na teren. Njegov problem nije izazvan protivničkim nasrtajem. No, jest Radotićev koji je već u idućoj minuti morao potražiti pomoć, ali i on je nastavio igrati.

Sudac Gabrilo u 7. minuti oprostio je Bartoloviću žuti karton. S leđa je povlačio Lukačevića, ovaj završio na travi, ali dosuđen je jedino prekršaj u korist Osijeka. Početne su minute pripale gostujućem sastavu, ali domaćin je imao svoj plan. Veliko borbenošću Osječani su dolazili u posjed lopte, a u 27. minuti su i poveli.

1:0 - Maglica (27)

Na desnoj strani je Lučić prekršajem zaustavio Peroševića. Sam je izveo slobodan udarac, ubacio je loptu u kazneni prostor gostiju gdje ju je Smoje prebacio glavom k drugoj vratnici, a tamo je pritrčao Maglica i iz blizine je poslao u mrežu.

Slavlje navijača domaćih donijelo je i dvije bačene pirotehničke naprave na atletsku stazu, ali posljedica za taj postupak nije bilo. Igra je nastavljena, a Osječani su na krilima stečenog vodstva krenuli u nove juriše k vratima Cibalije.

2:0 - Maglica (35)

Perošević je bio začetnik akcije. Poslužio je Šoršu, a kad je ovaj pokušao ubaciti loptu pred vrata od nekoga se u obrani Vinkovčana ona odbila i pala točno pred Maglicu. A on se odlično snašao. Pričekao je kretnju vratara Matkovića uz bližu vratnicu, pa podigao loptu preko njega ispod grede, za svoj drugi pogodak i povećanje vodstva Bijelo-plavih.

Glavni sudac Gabrilo imao je u najmanju ruku čudne kriterije. Kad je Jurić pred svojim kaznenim prostorom u 43. minuti igrao rukom, zbog čega je dosudio slobodan udarac za Osijek, nije Vinkovčanina “nagradio” žutim kartonom. Bio bi mu to drugi i morao bi otići na tuširanje, a Cibalia na terenu ostati s igračem manje. A da nešto nije štimalo sa suđenjem uvjerili smo se i u 45. minuti, kada je Bartolović bio najmanje tri metra u zaleđu Osječana, a desni pomoćnik P. Gabrilo nije označio zaleđe uz žestoke proteste iz domaćeg sastava i njihovih predstavnika na klupi. Sreća je što posljedica ove pogreške mahača nije bilo.

Ali Cibalia je bljesnula u 57. minuti. Zaradila je jedanaesterac. Pavličić je ubacio loptu za Radotića koji je s desne strane ušao u kazneni prostor i u dvoboju s Jugovićem završio na travi. Sudac Gabrilo je bio u blizini događaja i pokazao na bijelu točku. Najstrožu je kaznu izveo iskusni napadač gostiju Bartolović. Naciljao je u desnu stranu, vratar Vargić prozreo je njegovu nakanu i obranio poluvisoko upućeni udarac.

Nažalost, ne ide bez navijačkih ispada. U 72. minuti sudac Gabrilo prekinuo je utakmicu zbog palljenja sjedalica na sjevernoj tribini, gdje su bili vinkovački Ultrasi, i dima koji se uzdigao. Nastavljena je igra nakon dvije minute budući da je vjetar učinio svoje.

3:0 - Vrgoč (77)

Osijek je u 77. minuti povećao vodstvo. Perošević je izveo udarac iz kuta, a Smoje je poslužio Vrgoča koji je snažnim udarcem zatresao Matkovićevu mrežu i širom otvorio vrata finala.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 18:22