Trening nogometaša Osijeka
 IVAN PERIC/CROPIX
OPERATIVA NA SASTANCIMA

Osijek se sprema na život bez Mirka Marića? ‘Ne smijemo toliko ovisiti o jednom igraču...‘

Dok se igrači pripremaju za novu sezonu, uprava osmišlja strategiju poslovanja.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 19:29

Dok se Bijelo-plavi u sjajnim uvjetima koje im pruža Pancho arena Puskas akademije u mađarskom Felchutu pripremaju za novu sezonu, podalje od njih samih svakodnevno se održavaju i sastanci njihovog klupskog čelništva.

Znano je, vlasnik kluba je mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros, predsjednik pak Osijeka Ferenc Sakalj, a i drugi su važni članovi prvoligaša s Drave svojim poslovnim aktivnostima, pa i mjestom stanovanja, vezani uz Budimpeštu. Baš im je zgodno sada kada su Osječani u Felchutu na pripremama povući k sebi i klupsku operativu, pa dogovoriti strategiju budućeg djelovanja.

Nema tajne

U to svakako spada i ono navijačima Osijeka najbitnije, događaji koji će se zbiti u aktualnom prijelaznom roku. Naravno, o pojačanjima je riječ, jer da bi Bijelo-plavi bili u potpunosti spremni za novi natjecateljski iskorak, a samim time i bolji i učinkovitiji nego u nedavno završenoj sezoni, momčad trenera Ivice Kuleševića bi trebalo pojačati.

- Jedan igrač po vokaciji zadnji vezni i jedan koji ordinira po lijevom boku - i sam je Kulešević naveo kao prioritete svojih želja.
Dopunu tome dao je potom i sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

- Nema tajne, za našeg najboljeg strijelca Mirka Marića puno je klubova iz inozemstva živo zainteresirano. Vidjet ćemo kako će se s njim cijela priča završiti, ali ako ode moramo pronaći odgovarajuću zamjenu. A i inače, uz njega u momčadi imamo potrebu za angažiranjem ne samo napadača, već jednog ili dvojicu koji bi nam donijeli bolju realizaciju stvorenih prigoda. Puno puta sam već govorio ono što svi znaju, većinu pogodaka koje je postigla naša momčad dao je on. Ne smijemo u tolikoj mjeri ovisiti o jednom igraču... - izjavio je Petrović.

Dug će biti ovaj prijelazni rok. Osijek će se sigurno pojačati, ali ne treba očekivati da će se to dogoditi odmah, preko noći. Proći će još vremena prije nego se dogovore i ‘uglave’ za njega oni najbitniji transferi. Do tada će trener Kulešević na raspolaganju imati kadar koji je koristio i u prošloj sezoni.

Prva će mu pojačanja stiči iz kontingenta do sada ozlijeđenih, dakle iz unutrašnjih pričuva. Ovog su se proljeća s ozljedama suočili Petar Bočkaj, Laszlo Kleinheisler i Eros Grezda, duže od njih i Vedran Jugović. Sada su zdravi i kroz treninge ih Osijekov stručni stožer pozorno priprema, svakom ponaosob određujući opterećenja.

Veliki dobitak

Izvjesno je, radi se o igračima koji su stalni članovi udarne momčadi Bijelo-plavih, a njihov povratak u optimalno zdravstveno stanje, tjelesnu pripremljenost i formu, nedvojbeno sve u klubu, poglavito trenera Kuleševića, iznimno raduje. Kao malo kada ranijih sezona, u minuloj je Osijek imao i kvalitetu i kvantitetu. No, širinu njegovog kadra i samim tim devastaciju onog najboljeg s čime raspolaže narušile su ozljede. Sada, kada su se svi koji nisu zbog toga igrali u završnici prvenstva, uključili u rad u pripremnom razdoblju, koje će kao i sve u ‘novo normalnom’ vremenu imati drugačije trajanje, njihov je povratak u puni pogon i natjecateljski kadar veliki dobitak za Bijelo-plave. Kada se još iznad Gradskog vrta u zrak vine bijeli dim, koji će označiti da je Osijek zgotovio dolazak nekog od pojačanja koja želi i na kojima radi sportski direktor Alen Petrović, bit će to u cijeloj priči ‘kec na asa’.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:06