CROPIX
ATRAKTIVNO KOLO HNL-A

OSIJEK SLAVIO U GOLIJADI U KOPRIVNICI Cibalia i Istra podijelili plijen u Vinkovcima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. kolovoz 2016. 01:03

Cibalia i Istra 1961 nakon teških 90 minuta podijeli su plijen (1:1) te tako i dalje ne znaju za prvenstvenu pobjedu. Puljani su produljili negativan niz, a ovaj put mogu itekako žaliti jer su odigrali i više nego dobru utakmicu. No, ruku na srce, i Cibalia je pružila dobru igru tako da u konačnici možemo zaključiti da je remi najpravedniji ishod.

Goran Tomić izveo je na travnjak dosta ofenzivnu momčad, čime je jasno pokazao što želi. U odnosu na susret s Farmaceutima u prvih jedanaest su očekivano ušli Collins i Mario Lucio. S druge strane rekorder u HNL-u, Stanko Mršić je više manje postavio očekivanu jedanaestoricu. Očekivali smo tvrdu utakmicu i tako je i bilo iako, moramo priznati, da se u Vinkovcima moglo vidjeti pregršt lijepih poteza.

Istra je bolje otvorila susret, odlučnije krenula, a prvu pravu priliku imala je u 22. minuti, Roce je dobro izbacio Gržana, koji se sjurio niz desnu stranu i povratnom loptom proigrao Solomona, no udarac Nigerijca s 10 metara odlično je obranio Mladen Matković. Kazna je stigla šest minuta kasnije, Bouhna je pogriješio, Ugrina je potom nanizao dvojicu, uposlio Vitaića, a iskusni veznjak je iz slične pozicije kao i ranije Solomon, rutinirano pospremio loptu u mrežu za vodstvo domaćina.

U nastavku Istra je napala, tražila izjednačenje, dok je Cibalia čekala svoju priliku iz kontre. Sustavan pritisak gostiju isplatio se u 56. minuti kad je Hadžić savršeno centrirao za Solomona, koji je ostao sam kao duh i sjajno glavom matirao Matkovića, vratar Cibalije u ovom slučaju zbilja nije ništa mogao.

Obje momčadi mogu biti zadovoljne igrom koju su pružile, no isto tako ovaj bod ih ne može zadovoljiti, činjenica je da su i jedni i drugi računali kako će u ovom susretu dohvatiti pun plijen.

U susretu 6. kola Prve HNL Osijek je na gostovanju u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo 3-2 ostvarivši već četvrtu gostujuću pobjedu na startu sezone.

Bio je to zanimljiv susret prepun obrata u kojem je Slaven poveo 1-0. Osijek je okrenuo rezultat, domaćin je potom izjednačio na 2-2, da bi u samoj završnici najbolji igrač utrakmice Muzafer Ejupi svojim drugom golom donio Osijeku pobjedu.

Ejupi se među strijelce upisao i u 58. minuti, a pogodak za goste zabio je i Štiglec u 66. minuti u vlastitu mrežu. Strijelci za Slaven Belupo bili su Ivanovski (41-11m) i Savić (83).

Osijeku je ovo bilo četvrto gostovanje i četvrta pobjeda, dok su na svom travnjaku u dva susreta osvojili samo jedan bod.

------------------------------------------------------

CIBALIA - ISTRA 1961 1:1

CIBALIA: Matković - Karačić (od 79. Uremović), Zgrablić, Jerbić, Crnčević (od 71. Šare) - Mijoković, Tomašević - Baša, Vitaić, Mišić (od 61. Šimunac) - Ugrina.

ISTRA 1961: Iveša - Hadžić, Žižić, Georgiev, Collins - Lucio, Paracki - Gržan (od 67. Polić), Roce, Bouhna (od 46. Trojak) - Solomon.

------------------------------------------------------

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 2:3


SLAVEN BELUPO: Marković - Purić , Musa, Jovičić, Štiglec - Christensen, Katić, Gregurina - Barić (od 72. Radić), Ivanovski (od 62. Heber), Zakarić (od 69. Savić)
OSIJEK: Mikulić - Matas, Lukić, Leko, Barišić - Vojnović (od 62. Lulić ), Petrović - Boban, Knežević (od 87. Arsenić), Perošević (od 70. Mioč) - Ejupi

------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:52