Ivan Peric / CROPIX
NAPETO U GRADSKOM VRTU

OSIJEK U CIJELOJ 2019. BEZ PORAZA NA SVOM STADIONU! Slavonci u utakmici s čak pet pogodaka trijumfalno okončali jesensku polusezonu

Na kraju polusezone HNL-a Osječani su na Gradskome vrtu svladali Slaven Belupo s 3:2. Dva je gola postigao Mirko Marić (te time dostigao brojku 14 na vrhu ljestvice strijelaca HNL-a) i jedan Kleinheisler, a za Farmaceute su poentirali Karlo Lulić i Tomislav Božić. Osijek je trenutno na trećemu mjestu s 33, a Slaven Belupo na sedmome s 18 bodova. Posljednja nedjeljna utakmica između Hajduka i Istre odredit će konačan poredak.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 15. prosinac 2019. 17:57

Osijek - Slaven Belupo 3:2

Osijek. Stadion Gradski vrt. Gledatelja 2058. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: Križarić i Crnčić. Četvrti sudac: Bionda. Delegat: Žugaj. Strijelci: 1:0 - Marić (3), 1:1 - Lulić (52), 2:1 - Marić (54), 3:1 - Kleinheisler (66), 3:2 - Božić (72). Žuti kartoni: Glavčić (23 - preoštar start), Silva (39 - prekršaj), Lulić (53 - prekršaj), Božić (54 - povlačenje protivnika rukom), pomoćni trener Bloudek (63 - prigovor), Škorić (83 - prekršaj), Mikulić (89 - preoštar start), Lončar (90 - prekršaj). Crveni kartoni: -. Igrač utakmice: Mirko Marić.

Osijek (3-5-2): Ivušić - Škorić, Šutalo, Majstorović - Silva, Kleinheisler, Žaper (od 22. Jugović), Pilj (od 18. Ndockyt), Talys - Bočkaj (od 88. Lončar), Marić. Trener: Ivica Kulešević.

Slaven Belupo (3-5-2): Filipović - Božić, Paracki, Mikulić - Bogojević, Glavčić (od 88. Novak), Bačelić Grgić, Lulić (od 75. Delić), Brković (od 78. Etoundi) - Lima, Krstanović. Trener: Tomislav Stipić.

Treći put je Osijek u međusobnim susretima pobijedio Slaven Belupo. Zasluženo. Iako, teško u utakmici koja je rezultatski bila otvorena do samog završetka. Na kraju domaćini su na odmor otišli s nova tri boda, a Slaven Belupo sa žalom što nije uspio izbjeći poraz iako je tome bio jako blizu.
Sunce je obasjalo Gradski vrt. Bojazan da će se ponoviti utakmica u magli kao što je bila kolo ranije kada su igrali Osijek i Lokomotiva nestala je još u prijepodnevnim satima. Momčadi Osijeka i Slavena Belupa ovaj put su imali idealne uvjete, sunčan dan i temperaturu od sedam stupnjeva. Da su sami birali ne bi bolje poželjeli i odabrali.

----------------------------------------

Pogoci

1:0 - Marić (3)
Talys je pucao u kazneni prostor gostiju, a Paracki je nespretno reagirao pa ju je samo umirio za Marića, koji se izvrsno snašao i s njom ušao korak-dva u šesnaesterac pa naciljao i pogodio donji lijevi kut nemoćnog Filipovića.

1:1 - Lulić (52)
Ubačenu loptu s desne strane Lima je glavom prebacio do Lulića nalijevo, a ovaj iz blizine savladao udarcem noge Ivušića.

2:1 - Marić (54-11m)
Bočkaj je ubacio loptu nakon slobodnog udarca s lijeve strane, a Božić rukama srušio Jugovića, zbog čega je dosuđen jedanaesterac, koji je Marić sigurno realizirao. Poslao je loptu u donji desni kut.

3:1 - Kleinheisler (66)
Bočkaj je krenuo u kazneni prostor gostiju, na trenutak se i spetljao, ali je onda povratnom loptom poslužio Kleinheislera, koji je iz punog trka sjajnim udarcem nogom s dvadesetak metara zatresao mrežu u donjem desnom kutu.

3:2 - Božić (72)
Nakon izvedenog kornera s desne strane Krstanović je glavom loptu prebacio do Božića, a ovaj iz blizine zatresao mrežu.

-------------------------------------------

Domaćini su najavljivali kompletnost svoga kadra. Međutim, na posljednjem se treningu ozlijedio Dmitro Lopa, a Antonio Mance je ostao u pričuvi. Ali, na klupi Bijelo-plavih je po prvi put bio sedamnaestogodišnji Dion Drena Beljo, napadač od kojeg u Osijeku puno očekuju u budućnosti. I ne samo to, već će iza Nove godine biti priključen pripremama Bijelo-plavih, a s njima otići i na onaj njihov dio koji će odraditi u Španjolskoj.

Velika je bila odlučnost u Osijekovoj igri početkom utakmice. Pritisnuli su domaćini obranu Slavena Belupa i već u 3. minuti došli u vodstvo novim, trinaestim pogotkom u ovom prvenstvu vodećeg strijelca HNL Mirka Marića. Tako se rano raspao plan gostiju o čuvanju vlastite mreže. Sada su i oni morali razmišljati o napadu. Ali nije im Osijek dao, već je i dalje sve konce igre držao i nastavio s vlastitim prijetnjama. U 15. minuti je iz daljine potegnuo Bočkaj, a vratar gostiju teškom mukom odbio loptu kojoj je pritrčao Marić i iz vrlo teške pozicije s desne strane uputio udarac u malu mrežicu. Ali, s njene vanjske strane.

Ozljeda je onda u 17. minuti izvela vezista Bijelo-plavih Pilja iz igre a zamijenio ga je Ndockyt. Kažu ljudi, jedna nesreća nikad ne dolazi sama. Osijek je snašla i ta druga. Ozlijedio se i Žaper pa ga je zamijenio Jugović. I uprkos nedaćama Bijelo-plavi su nastavili s dobrom igrom. Marić i Bočkaj su unosili radili velik nered u obrani gostiju, koji su u 29. minuti čak dvaput izašli u ozbiljne napade. Prvo je Brković snažno pucao s više od dvadeset metara, a vratar Ivušić loptu odbio u korner, a nakon što je on izveden, Bočkaj je ispred gol crte uspio spriječiti poravnanje rezultata.

Mađarski reprezentativac Kleinheisler je imao kolosalnu prigodu za pogodak u 31. minuti ali kada je bio sam pred vratarom Filipovićem i spremao se savladati ga, poskliznuo se zbog čega mu je lopta izmakla kontroli i od velike prigode ispalo je jedno veliko ništa. Osjetilo se, malo po malo, u igri Osijeka nedostatak Žapera i Pilja. Nisu oni koji su ih zamijenili ni za što bili krivi, ali drugačiji su oni tipovi igrača, Jugović i Ndockyt, znalci svakako, ali ne i oni koji donose čvrstinu i agresivnost u sredini igrališta.

A toga je u redovima Bijelo-plavih nedostajalo. Slaven Belupo je igrao sve više i opasnije. Uspio je i poravnati u 52. minuti pogotkom bivšeg Osijekovog igrača Karla Lulića. Čini se iz zaleđa, ali domaćin je morao krenuti s centra. Na sreću Bijelo-plavih, Božić je skrivio kazneni udarac dvije minute kasnije i dao prigodu Mirku Mariću da s bijele točke postigne svog četrnaesti pogodak ove jeseni. Potop Slavena Belupa bio je u 66. minuti kada je Osijek postigao i treći pogodak nakon asistencije Bočkaja i egzekucije Kleinheislera.

Iako, vratili su se gosti u nadu u 72. minuti nakon što je Božić uspio savladati Ivušića i bar malo se iskupiti za skrivljeni kazneni udarac. Imao je Slaven Belupo i prigodu za poravnanje i osvajanje boda, ali Ivušić je opasan udarac Krstanovića uspio obraniti.

PRIJENOS UŽIVO:

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 3:2

------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Posljednje promjene rade i Kulešević i Stipić. Ušao je Lončar umjesto Bočkaja i Nowak umjesto Glavčića.

84' - Mogao je sada Slaven Belupo doći do izjednačenja! Krstanović se usred gužve izvukao na udarac i šutirao s 15-ak metara, a Ivušić to fantastično brani!

78' - I drugu izmjenu odmah radi Tomislav Stipić. Ušao je Kamerunac Franck Etoundi, na klupi je sada Arijan Brković.

75' - Prva zamjena kod Slavena. Umjesto Karla Lulića u igri je Mateas Delić.

72' - GOOOL! Nakon kornera Farmaceuta najbolje se u petercu snašao vižljasti Božić, glavom je skrenuo loptu u mrežu i time se iskupio za kazneni udarac koji je skrivio u 54. minuti... Drama u Osijeku!

66' - GOOOL! Činilo se da će propasti i ova šansa Bijelo-plavih jer se Bočkaj spetljao u kaznenom prostoru, no onda je nekako uspio poslati povratnu do Kleinheislera koji to maestralno plasira s vrha šesnaesterca i pogađa mrežu za 3:1!

64' - Izvrsna akcija Osječana! Pero Bočkaj je majstorski gurnuo u šansu Mirka Marića koji lošim udarcem upropaštava ovu sjajnu priliku...

55' - GOOOL! Kratko je trajala radost Farmaceuta nakon izjednačenja, Mirko Marić s 'kreča' zabija svoj 14. gol u prvenstvu!

54' - JEDANAESTERAC ZA OSIJEK! Božić je nakon slobodnjaka Petra Bočkaja srušio Kleinheislera u šesnaestercu i sudac Matoc ekspresno je pokazao na bijelu točku!

52' - GOOOL! Nakon ubačaja iz slobodnog udarca došlo je do pomutnje u šesnaestercu Osječana, a lopta se nekako odbila do Karla Lulića, bivšeg Osječanina, koji je udarcem iz blizine šokirao svoj matični klub!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

POLUVRIJEME: Pogotkom Marića na samom početku Osijek minimalno vodi.

35' - Lopta je sve češće u polovici Osijeka, novu je priliku imao Brković, odbio je Ivušić, ali je ispred Lime izbacila domaća obrana.

28' - Velika prilika za Slaven! Bočkaj je očistio s gol-crte nakon udarca Bačelića-Grgića. Prethodno je Brković oprobao udarac izvana, budi se i gostujući sastav.

23' - Nova promjena zbog ozljede u Osijeku. Umjesto Žapera ulazi Jugović.

19' - Umjesto ozlijeđenog Pilja ušao je Ndockyt.

17' - Ozlijedio se Marin Pilj, na terenu Gradskog vrta je liječnička služba domaćih.

11' - Velika prilika za Osijek. Pokušaj Talysa brani Filipović, a onda Marić s par metara propušta pospremiti loptu u mrežu.

7' - I nakon postignutog pogotka domaći vođeni vrlo glasnom navijačkom podrškom nastavljaju jednakom žestinom.

3' - GOOOOOL! Osijek već vodi pogotkom Mirka Marića! Gol iz prve prilike na utakmici.

15.00 Utakmica je počela. Glavni sudac je Marko Matoc iz Zaprešića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 19:00