CROPIX
PRVA HNL

OSIJEK VELIKIM PREOKRETOM PROTIV RUDEŠA STIGAO NA BOD DO DINAMA Primili pogodak na samom otvaranju, a onda je u drugom poluvremenu krenula golijada

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. listopad 2018. 19:15

RUDEŠ - OSIJEK 1:4 (Mrkonjić 9' /Škorić 53', Marić 55', Hajradinović 59' - 11m, Boban 81')

RUDEŠ: Banić - Filipović, Pantalon, Obanor, Boršić (od 49. M. L. Vojković) - Kalik, Jukić (od 71. Petrović), Joao Erick - Mrkonjić, Tomičić (od 60. Carlos), Andrey.

OSIJEK: Malenica - Šutalo, Škorić, Lončar, Janža - Pušić (od 78. Ćavar), Bočkaj, Kamenar (od 83. Pervan) - Hajradinović (od 70. Pilj), Marić, Boban.

Nije se nakon prvog poluvremena koje su odradili vrlo blijedo činilo da će Osijek uspjeti doći do treće uzastopne ligaške pobjede i nastaviti lov za vodećim Dinamom, ali na kraju je bila potpuno druga priča. Bez obzira na rano primljeni pogodak, Osijek se u nastavku probudio i Kranjčevićevu ulicu napustio s velikom 4:1 pobjedom protiv najlošije momčadi lige.

Nadali su se Rudešani da će prekinuti niz bez prvoligaške pobjede koji traje više od pet mjeseci, no Osijek je bio premoćan. Položili su momci Zorana Zekića test karaktera i uništili Rudešane početkom drugog dijela kad su im zabili čak tri pogotka u samo šest minuta. Pred mladim trenerom domaće momčadi još je jako puno posla…

Zagreb, 201018.
Kranjceviceva.
Utakmica 11. kola Prve HNL; NK Rudes - NK Osijek.
Na fotografiji: Marko Malenica.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
CROPIX

U početnih nekoliko minuta Osijek praktički nije prelazio centar, a najbolju je šansu za Rudeš imao Anthony Kalik, čiji je udarac od bloka otišao u korner. Poveli su Rudešani u devetoj minuti, asistent Ivan Tomičić i strijelac Tomislav Mrkonjić iskoristili su pogrešku Boška Šutala, koji je debitirao u Prvoj HNL. Mrkonjiću Osijek očito odgovara, svoja jedina dva gola ove sezone zabio je upravo u Gradskom vrtu.

Mirko Marić u 15. je mogao uzvratiti, ostao je sam ispred Ivana Banića, koji mu je obranio udarac. Još bliže izjednačenju neraspoloženi Osječani došli su u 35. minuti. Banić je ispucao loptu, Mile Škorić je presjekao, produljio do Petra Bočkaja, koji je proslijedio do Harisa Hajradinovića. Uslijedio je centaršut s lijeve strane na glavu Gabrijela Bobana, kojeg je vratnica odvojila od pogotka.

Zagreb, 201018.
Kranjceviceva.
Utakmica 11. kola Prve HNL; NK Rudes - NK Osijek.
Na fotografiji: Vratar Picak Dominik.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
CROPIX

Bolje su Osječani ušli u nastavak, odmah krenuli s prijetnjama. Šutalo se zamalo iskupio za pogrešku kod prvog gola, ali njegovo odlično dodavanje nije iskoristio Karlo Kamenar. No napadi nisu prestajali i u 53. je Škorić izjednačio nakon slobodnog udarca Bočkaja.

Već u 54. je Domagoj Pušić izvrsno podvalio Mariću, ali opet mu je obranio Banić u situaciji jedan na jedan. Osječani su prežestoko pritisnuli, nakon kornera Banić je obranio novi pokušaj Škorića, no potom je bio nemoćan. Opet je centrirao Bočkaj, ovaj put iz igre, a Marić je nadskočio Mrkonjića i pogodio glavom. U 58. minuti sudac Igor Križarić je dosudio najstrožu kaznu i izazvao gnjev Rudešana. Sumnjiva situacija u duelu Renata Pantalona i Marića, za suca iz Čakovca prekršaj za bijelu točku. Hajradinović je u sljedećoj minuti bio neumoljiv…

Zagreb, 201018.
Kranjceviceva.
Utakmica 11. kola Prve HNL; NK Rudes - NK Osijek.
Na fotografiji: Mirko Maric.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
CROPIX

U 67. je lijepi solo prodor izveo Andrey, pao u šesnaestercu i jako se naljutio jer Križarić zbog prekršaja na njemu nije dosudio najstrožu kaznu. Nije Rudeš više imao snage za povratak u utakmicu, nokdaun je bio pretežak, a Osječani su to još jednom iskoristili. U 81. kontra koju je povukao Bočkaj, asistirao je nesebični Marić, a pogodio Boban. I on i Marić zabili su i u trećem uzastopnom kolu.

U sljedećem kolu na gostovanju kod Istre 1961 neće biti kartoniranog kapetana Osijeka Škorića, ali to znači, ne bude li neke ozljede, da će Škorić biti u kadru za derbi s Dinamom koji u Gradski vrt stiže u 13. kolu, 4. studenoga.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 19:55