REUTERS/Heinz-Peter Bader
'IMAMO SRCE'

OSIJEKOV PREDSJEDNIK NAKON HRABROG OPROŠTAJA OD EUROPSKE LIGE NAJAVIO 'Snagu od Europe iskoristit ćemo za osvajanje domaćeg prvenstva'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 26. kolovoz 2017. 19:33

Više je od tisuću Osječana bilo na stadionu u St. Pöltenu. Navijački se huk drukera Bijelo-plavih daleko čuo. Ma i do Beča u kojem se trebalo igrati, a nije, neka, nebitno je sada poslije svega baš sve. Među vatrenim je navijačima Osijeka bilo puno svata, ali jedan je među njima na poseban način doživljavao utakmicu i razvoj događaja u njoj, predsjednik kluba Ivan Meštrović.

- Nemam poslije svega nikom ništa zamjeriti. Ni treneru Zekiću ni našim igračima. Uvijek sam bio i jesam pobornik raznih krilatica, a posebno me se dojmila jedna naša koja je i u utakmici s Austrijom zaživjela, ona koja kaže “srcem do pobjede”. I bilo je tako. Mi kao klub i momčad imamo srce. Mi nismo legija stranaca. U našoj se svlačionici isključivo govori hrvatskim jezikom i svi se međusobno razumiju. Čestitam svima koji su sudjelovali u i pridonijeli ovoj našoj europskoj priči - izjavio je predsjednik Ivan Meštrović.

- Bili smo blizu ulasku u Europsku ligu. Za dlaku smo ispali. Meni je najvažnije da ovo ozračje oko kluba ne nestane. Osobno ću sve poduzeti da ne splasne ni za milimetar. Naši su navijači naša velika snaga i ogromna dobit. Gdje god smo gostovali, od domaćina, od organizatora dobivali smo pohvale i izraze divljenja. Takvu podršku želimo uvijek, takvu podršku nitko nema i s njom se ponosimo. Navijači su nam velika podrška, naša velika pobjeda i ponos .

Ogromna je energija kojom vodi klub. Dobro je to znano, ali i optimizam koji u njemu stanuje. Nakon ispadanja iz daljnjeg natjecanja na europskom kolosijekku nije klonuo duhom već je dapače prvi put javno izrekao nešto što će sigurno navijače Osijeka oduševiti.

Osijek, 030817. 
Gradski vrt.
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Europske lige, NK Osijek - PSV Eindhoven. 
Na fotografiji: Davor Suker i vlasnici NK Osijeka Ivan Mestrovic i Istvan Mesaros.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Foto: Vlado Kos / Cropix

- Nismo uspjeli, ali moramo ići dalje uzdignutih glava. Imamo zašto. Moramo se poslije svega okrenuti prvenstvu i našem Hrvatskom kupu. One snage koje smo mislili upotrijebiti u Europi sada ćemo iskoristiti za osvajanje domaćeg prvenstva - najavio je predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović.

A nije mu se ništa omaklo, čak je i prisnažio.

- Od Europe smo se za ovu sezonu oprostili, a idemo sada pokušat uzeti prvenstvo već ove natjecateljske godine - zaključio je predsjednik Meštrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 04:43