Danijel Lončar
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
ZAMJENA ZA STOPERA

‘Osjećam da mi Bjelica vjeruje! Utrka u HNL-u? Kod nas u svlačionici vlada samo jedno pravilo!‘

"Kad sam mijenjao Škorića ili Majstorovića, mislim da sam svoj posao odradio kako treba"
Piše: Darko RužićObjavljeno: 28. siječanj 2021. 16:53

Kada je ove zime iz Osijeka iskusni defenzivac Ante Majstorović otišao u kineski Shanghai SIPG, razložno se pojavilo pitanje tko će ga zamijeniti na njegovoj stoperskoj poziciji među Bijelo-plavima. A nije to lako, jer Majstorović je igrao standardno i vrlo kvalitetno, bio jedan od najpouzdanijih igrača udarne momčadi...

- Potražit ćemo neko rješenje u kadru kojeg imamo, a tu su Antonio Caro, Danijel Lončar i Tomelin Gutieri. Svi će imati prigodu nametnuti se, a moje povjerenje imaju - govorio je u trenutku Majstorovićevog odlaska trener Nenad Bjelica.

Sazrio sam

Svoje misli i kasniju odluku ipak je zadržao za sebe. Ali, pročulo se i ono drugo, da će ako treba u potrazi za stoperom krenuti u akciju u vrijeme zimskog mercata. Onda je došlo prvo kolo, a u utakmici s Lokomotivom u udarnu je momčad uvrstio Danijela Lončara, mladca koji je prošao kompletnu Osijekovu školu nogometa i često bio njegov prvi izbor kada je izostajao netko od standardnih igrača obrane.

Lončar je u pobjedi nad Lokomotivom bio vrlo dobar, čvrst na tlu, odličan u zračnim dvobojima, svakako onaj koji je ukazanu prigodu i - iskoristio.
- I inače osjećam da mi trener Bjelica vjeruje. Nije moje da o tome govorim, ali kad god sam ušao u momčad, mijenjao našeg kapetana Milu Škorića ili pak Antu Majstorovića, mislim da sam svoj posao odradio kako je i trebalo. Sada već mogu reći i da sam skupio dosta utakmica, da sam kao igrač sazrio i da uz kontinuitet nastupa mogu igrati sve bolje - kazao je 23-godišnji stoper Bijelo-plavih, Danijel Lončar.

Dugo je on već u Osijeku. Sam veli od svoje sedme godine. Zanimljivo, rođen je u Njemačkoj, a osjeća se Čepinčanin, sumještanin hrvatskog reprezentativca Borne Barišića.
- Od svoje druge godine sam u Čepinu, u koji sam s roditeljima došao iz Njemačke, a oni su, inače, iz BiH. Oduvijek sam obožavao nogomet i to me odvelo u Gradski vrt. Stalno sam bio u njemu, osim onih kratkih epizoda kada sam bio ustupljen BSK-uz iz Bijelog Brda i Čepinu. Igranje u tim klubovima na terenima treće i četvrte lige mi je koristilo u razvoju, a kada sam bio priključen i Osijeku II, pa kasnije i prvoj momčadi, nastupilo je vrijeme konačnog dokazivanja - izjavio je Lončar.

Prirodni nasljednik

I sam ga je Ante Majstorović prigodom odlaska iz Osijeka označio svojim prirodnim nasljednikom. Ono drugo, najvažnije, na njemu je samom. Nastavi li s igrama kao protiv Lokomotive izvjesno će postati da su Bijelo-plavi u njemu opet dobili pouzdanog srednjeg braniča. Iako, upotrebljiv je on i na drugim mjestima u obrani...

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Najbolje se osjećam kao stoper, ali mogu igrati i na desnom i lijevom boku, kao branič. I igrao sam na svim tim pozicijama, ali stoperska mi je najdraža. Međutim, važno je jedino što kaže i gdje me vidi trener Bjelica, a na meni je da uvijek dam najviše što znam i mogu - naglasio je Lončar.

Idemo po redu

Stasit, tjelesno kao iz kamena isklesan, britak, s iznimno dobrim skokom jednako u obrani kao i u prekidima kada se priključuje suigračima u protivničkom kaznenom prostoru, ima i te kakve argumente o kojima se mora voditi računa. A Bjelica ih vodi, još kako. Njegov je prvi izbor za onog koji djeluje u stoperskom tandemu s reprezentativcem Škorićem upravo - Lončar.
Osijek je startao u prvoj utakmici nastavka prvenstva rezultatski vrlo uvjerljivo. Tome je svoj doprinos dao i Lončar. A sada su pred njim i ostalim Bijelo-plavima čak tri uzastopna domaća susreta. Navijači k’o navijači, priželjkuju maksimalni bodovni učinak.
- Kod nas u svlačionici vlada pravilo “ne gledati daleko unaprijed”, samo prema prvoj idućoj utakmici i ići korak po korak. Tako i ja sada razmišljam jedino o subotnjem ogledu s Istrom 1961. Naravno da imamo u planu izboriti novu pobjedu, a onda ćemo razmišljati i pričati o Slavenu Belupu, pa Hajduku, i svemu drugome što bude na redu - kazao je Lončar.

Čvrsta karika

Samo, već u subotu njegov posao će biti i teži nego što bi bio inače. Škorić neće igrati zbog žutih kartona, pa će mu trener Bjelica morati nekog drugog od preostalih stopera priključiti u udarnu momčad.
- Imamo mi kvalitetne igrače, pa stoga izostanke, do kojih povremeno dolazi, možemo i imamo s kime nadoknaditi. Ne znam što će trener odlučiti, ali vjerujem da koga god izabere bit će dobro jer svi smo prošli pripreme i radimo i trudimo se nametnuti šefu - izjavio je Lončar.

Opći je zaključak onih koji poznaju Osijekove igrače da je predstojeće proljeće vrijeme u kojem će Danijel postati standardna i čvrsta karika Bijelo-plave obrane. Ima za to kapacitete i sve drugo što je potrebno, a na njemu samome je da povjerenje koje će nedvojbeno uživati i opravda.
- Učinit ću to, znam što mogu i sada to moram svojim djelom, odnosno, igrama i dokazati - zaključio je Danijel Lončar.

LONČAR ZA OSIJEK

U PRVENSTVU...
49 odigranih utakmica
2 postignuta pogotka
2 upisane asistencije
14 dobivenih žutih kartona
0 dobivenih crvenih kartona
U KUPU...
6 odigranih utakmica
1 postignuti pogodak
0 upisanih asistencija
1 dobiveni žuti karton
0 dobivenih crvenih kartona
U EUROPI...
3 odigrane utakmice
0 postignutih pogodaka
0 upisanih asistencija
1 dobiveni žuti karton
0 dobivenih crvenih kartona
UKUPNO
58 odigranih utakmica
3 postignuta pogotka
2 upisane asistencije
1 dobiveni žuti karton
0 dobivenih crvenih kartona

450
tisuća eura vrijednost je Lončara prema portalu TM
23
godine je mladić rođen u Osijeku navršio 26. lipnja
186
centimetara ima snažni branič Osijeka i 80 kilograma

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 20:42