Nikola Vilić/CROPIX
PRVA HNL

Osječani u završnici iščupali bod u Parku mladeži, Marko Babić šokirao Splićane

U posljednjoj utakmici 4. kola Split i Osijek su pred tisuću gledatelja u Parku mladeži odigrali 2-2. Remijem zasigurno puno sretniji moraju biti Osječani
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. kolovoz 2011. 21:21

U posljednjoj utakmici 4. kola Split i Osijek su pred tisuću gledatelja u Parku mladeži odigrali 2-2. Remijem zasigurno puno sretniji moraju biti Osječani koji su do 87. minute gubili 2-1, a i cijelu utakmicu su bili u podređenom položaju.. Domaći su do dvadesetak minuta prije kraja propustili 'mali milijun' prilika, od kojih su neke bile stopostotne. S druge strane, Osječani su malo toga pokazali, bez obzira što se u Slavoniju vraćaju s bodom. U Split su došli sa sedam bodova na kontu, prepuni samopouzdanja nakon uvjerljive pobjede protiv Zagreba (4-0). Međutim, na Parku mladeži su odigrali blijedu utakmice, do 70. minute prije kraja jedva su i prelazili centar igrališta. Ipak, bod im je na kraju poklonio Igor Budiša nespretno skrivivši jedanaesterac kojeg je Marko Babić pretvorio u pogodak. Usput je i prigovarao sucu, koji ga je isključio zbog drugog žutog kartona.

Osječani su u Splitu imali start iz snova. Srđan Vidaković odapeo je sa 25 metera, a lopta se zabila u rašlje Vukovićeva gola. Osijek je sjajno krenuo, ali i odmah stao. Splićani su napadali kao osice na gol Karduma. Čop, Obilinović i Baraban su redali šanse, ali lopta nikako nije htjela u mrežu gostiju. I tako sve do 36. minute. Splićani, kad već nisu mogli zabiti iz igre, do pogotka su došli iz jedanaesterca. Vrgoč je u šesnaestercu srušio Vitaića, ,a siguran realizator jedanaesterca bio je Romano Obilinović.

U drugom poluvremenu ništa se nije puno promijenili - Split je napadao, Osijek se branio. Nagrada za napadačku igru Splićana stigla je u 56.minuti. Obilinović je iz slobodnog udarca skroz sa strane pokušao uhvatiti Karduma na spavanju. Osječki vratar jedva je obranio tu loptu, ali naletio je Baraban i iz blizine zakucao loptu u mrežu.

Nakon vodećeg pogotka, Splićani suutihnuli, a Osijek se malo oslobodio. Međutim, ništa nije nagoviještavalo da će doći do remija. I onda se Budiša malo 'zaigrao', a momci Vlade Bilića objeručke su prihvatili taj poklon....

Nakon četiri kola Osijek ima osam bodova, a Split samo pet...

RNK SPLIT - OSIJEK 2-2 (Obilinović 39-11m, Baraban 56/Vidaković 5, Babić 87-11m)

Utakmica je završena!

87. minuta - Šok u Parku mladeži. Budiša je srušio Ibriksa i Matoc je drugi put večeras pokazao na bijelu točku. Usput, je Budiša zbog drugog žutog kartona isključen. Siguran izvođač bio je Marko Babić.

79. minuta - Marko Babić je izveo korner, lopta je prohujala uz gol-liniji.

66. minuta - Prvi pokušaj Osijeka nakon dugo vremena. Međutim, Špeharov pokušaj glavom bio je preslab.

62. minuta - Romano Obilinović predstavlja konstatnu prijetnju za goste. Ovaj put je njegov udarac zaustavio Kardum.

56. minuta - Split vodi! Obilinović je iz slobodnog udarca skroz sa strane pokušao uhvatiti Karduma na spavanju. Osječki vratar jedva je obranio tu loptu, ali naletio je Baraban i iz blizine zakucao loptu u mrežu.

53. minuta - Nevjerojatno je da Osijek i dalje drži remi. Sada je Križanac proigrao Obilinovića, koji je izašao sam ispred Karduma, ali osječki vratar iz dvoboja opet izlazi kao pobjednik.

48. minuta - Čop je odapeo sa 20 metara, Kardum ae morao dobro potruditi da zaustavi tu loptu.

Gotovo je prvo poluvrijeme

44. minuti - Čop je promašio svoju drugu veliku šamsu. Bio je na samo 3-4 metra od gola, ali pucao je preko grede. Istina, bio je malo ometan tako da situacija ipak nije bila idealna...

39. minuta - Vrgoč je u šesnaestercu srušio Vitaića, a sudac Matoc pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator jedanaesterca bio je Romano Obilinović.

35. minuta - Baraban opet pokušava, ovaj put je promašio cijeli gol.

32. minuta - Baraban je bio u stopostotnoj prilici, ali Kardum je opet nesavladiv.

30. minuta -Dobra šansa za domaće. Obilinović je centrirao, Čop u padu pucao glavom, ali ravno u Karduma.

25. minuta - Crveni i dalje napadaju, Osijek jedva da prelazi centar... Erceg je pucao s lijeve strane, ali bio je neprecizan.

15. minuta - Splićani se polako oporavljaju nakon početnog šoka i sve su opasniji po gol Karduma. Pokušali su Baraban, Obilinović i Vitaić, ali Osijekov vratar nije morao intervenirati. Dva udarca su zapela u bloku, a jedan je otišao preko gola.

11. minuta - Predrag Šimić pucao je s vrha 16-erca, ali lopta je otišla preko gola.

5. minuta - Prekrasan pogodak za vodstvo Osijeka. Vidaković je opalio sa 25 metara i skinuo paučinu ispod Vukovićeve grede.

3. minuta - Počelo je velikom šansom Splita. Čop je izašao sam ispred Karduma, ali je osječki vratar obranio taj pokušaj.

Utakmica je počela!

Split: Vuković - Marčić, Milović, Križanac, Budiša - Šimić, Vitaić - Obilinović, Erceg, Baraban - Čop; Trener: Ivan Katalinić.

Osijek: Kardum - Šorša, Gavrić, Vrgoč, Lukačević - Vidaković, Kvržić, Babić - Miličević, Špehar - Ljubojević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 14:21